Ожесточени сблъсъци противопоставян южно от Триполи силите на маршал Халифа

...
Ожесточени сблъсъци противопоставян южно от Триполи силите на маршал Халифа
Коментари Харесай

Ожесточени сблъсъци южно от Триполи

Ожесточени конфликти противопоставян южно от Триполи силите на маршал Халифа Хафтар и коалиция от групировки, подкрепящи интернационално приетото държавно управление на Либия. Сражението е на по-малко от 50 километра от либийската столица.

Местна телевизия заяви за конфликти на интернационалното летище на Триполи, където е основано държавното управление на националното единодушие отпред с премиера Файез ел Сарадж.

Т. нар. Либийска национална войска (ЛНА) под командването на Хафтар управлява източната част на страната. В сряда тя разгласи, че стартира атака за " пречистване на Западна Либия " от терористите и наемниците ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който направи тази седмица посещаване в Либия, сподели, че си потегля през днешния ден от страната " с натежало сърце и надълбоко безпокойствие ". По-рано денем Гутериш се срещна в източния град Бенгази с Хафтар.

Според телевизия Ал Арабия командващият ЛНА уведомил генералния секретар на Организация на обединените нации, че интервенцията против Триполи ще продължи, до момента в който тероризмът бъде надвит.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР