Ожесточени сблъсъци избухнаха снощи в италианския град Флоренция между полицията

...
Ожесточени сблъсъци избухнаха снощи в италианския град Флоренция между полицията
Коментари Харесай

Остри сблъсъци между протестиращи и полиция във Флоренция

Ожесточени конфликти избухнаха нощес в италианския град Флоренция сред полицията и стачкуващи, протестиращи против рестриктивните мерки, наложени от управляващите поради пандемията. Към 20 стачкуващи са задържани, съобщи Българска телеграфна агенция. Полицията попречи на събралите се близо 200 души да стигнат до един от основните туристически площади в града, " Пиаца каузи Синьорина ", защото проявата не беше позволена от управляващите, оповестяват италиански медии.

В околните улици се стигнало до стълкновения сред стачкуващите и полицията за битка с безредиците. Протестиращи мятали коктейли " Молотов ", бутилки и камъни, преобръщали кофи за отпадък и чупили камери за видеонаблюдение. " Преживяхме една сюрреалистична, ужасяваща и мъчителна нощ във Флоренция " написа тази заран кметът на града Дарио Нардела на страницата си във Фейсбук.

" Не това е методът човек да съобщи настояванията си, не това е методът да накараш другите да чуят недоволствата ти. Това е единствено принуждение в отговор на принуждение, и то неоснователно ", добави той.

яколкостотин души стачкуваха също в град Болоня, основно млади мъже, измежду които имаше хулигани, някои от които отправяха фашистки привет, заяви в. " Република ". На видеозапис се вижда по какъв начин публицист от вестника бива яростно атакуван и пропъден, а тълпата вика: " Журналист, терорист! ".

Протести против най-новите рестрикции, прераснали в конфликти и вандализъм, имаше тази седмица в Рим, Милано, Неапол и Торино. В петък Италия заяви за над 31 080 нови инфектирани с ковид - нов връх за денонощие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР