Ожесточени битки се водят в предградията на източноукраинския град Соледар,

...
Ожесточени битки се водят в предградията на източноукраинския град Соледар,
Коментари Харесай

Пригожин: Тежки и кръвопролитни битки се водят в украинския град Соледар

Ожесточени борби се водят в предградията на източноукраинския град Соледар, близо до Бахмут (руското име е Артьомовск, бел. ред.) – най-горещата точка на фронта, заяви през днешния ден ръководителят на съветската паравоенна формация " Вагнер ", представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Да си кажем почтено (...) Украинската войска се бие безстрашно за Бахмут и Соледар. Западно от Соледар се водят доста тежки и кръвопролитни боеве ", съобщи Евгений Пригожин, представен от неговата пресслужба в Телеграм.

" Украинските въоръжени сили бранят с чест територията на Соледар. Твърденията за всеобщо дезертиране в редиците им не дават отговор на истината ", добави той.

Град Соледар, ситуиран на десетина километра североизточно от Бахмут, се намира покрай Бахмутское – село, което проруските сепаратисти обявиха, че са завладяли.

Денис Пушилин, президентът на Донецката национална република, чиято анексия Москва разгласи през септември, съобщи през днешния ден по съветската телевизия, че Соледар е " на път да бъде освободен ".

Войските на " Вагнер " играят първостепенна роля в сраженията за Бахмут – град със противоречиво стратегическо значение, само че добил огромна алегорична стойност, защото двата лагера се бият за него към този момент от месеци.

Вчера Пригожин уточни, че щурмът против Соледар се води " извънредно " от бойци, членуващи в организацията му.

Британското военно министерство удостовери през днешния ден, че съветската войска и частите на " Вагнер " са постигнали " тактически прогрес " в Соледар през последните четири дни и се стремят " прекомерно евентуално да обкръжат Бахмут от север " и " да разстроят украинските информационни линии ".

Според този източник част от борбите се водят за надзор над входа за някогашна солна мина в Соледар, защото тунелите ѝ минават под фронтовата линия и могат да послужат за навлизане в тила на съперника.

При все това Русия " към този момент " не поема риска да обкръжи Бахмут, добавя английското ведомство, защото украинската войска разполага със " постоянна защита в дълбочина " и за момента управлява редица пътища за доставяне.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР