ОИК промени и отмени първоначалното си решение за отстраняването на

...
ОИК промени и отмени първоначалното си решение за отстраняването на
Коментари Харесай

Георги Холянов остава кмет на община Ракитово

ОИК промени и анулира първичното си решение за отстраняването на кмета Холянов.

" Община Ракитово, може би, за пръв път сподели непоклатима гражданска позиция. Благодарение на митинга в моя отбрана, на инициираната от жителите подписка, стана ясно, че персонални вражди и произволи в нашата община повече няма да бъдат толерирани. ", разяснява Георги Холянов, който още веднъж благодари за поддръжката.

Преди часове приключи следващото съвещание на Общинската изборна комисия (ОИК) по проблема с прекратяването на неговите пълномощия като кмет на община Ракитово.

След като ЦИК изрече мнение в свое писмо, че при признатото в началото решение за преустановяване на пълномощията на Холянов, ОИК Ракитово е позволила неточност като не е спазила законовите разпореждания, а точно, че при приемане на документи, касаещи предварителното преустановяване пълномощията на кмет или общински консултант, следва решенията да се вземат с болшинство 2/3 от присъстващите според наредбите на чл.85, ал.4 от ИК, вследствие, на което решението е следвало да бъде отхвърлено.

ОИК анулира своето в началото решение и отхвърли сигнала на Димитър Делиев против Георги Холянов, който ще продължи да извършва своите работни задължения, по този начин както до момента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР