Охранителни камери са заснели жената, обвинена за изхвърленото бебе в

...
Охранителни камери са заснели жената, обвинена за изхвърленото бебе в
Коментари Харесай

Охранителни камери заснели жената, изхвърлила бебето си в кофа за боклук

Охранителни камери са снимали дамата, упрекната за изхвърленото бебе в резервоар в Димитровград, предаваНова тв. По случая е арестувана 21-годишната майка на детето, която съобщи пред проверяващите, че го е изхвърлила, тъй като се родило мъртво.

“Сменях се с сътрудника и видях, че двама бъркат с ръкавици в барела. Предчувствах, че ще ме върнат от работа, тъй като единствено аз знам кода за камерите на фитнеса. Жената вървеше постепенно, хвърли чантата и си тръгна”, описа Димчо Делев, представител на фитнес залата.

Сигналът за случая е подаден от жена, която работи в непосредствен павилион за закуски.

“Заприлича ми на бебе, не бях доста сигурна, само че се оказа, че в действителност е изхвърлено новородено. Голяма свирепост, не мога да допускам, че има такива майки”, сподели тя.

21-годишната майка е арестувана малко по-късно, защото предходната вечер мъжът, с който живеела, подал сигнал, че се е заключила в банята. На пристигналите униформени обаче обяснила, че всичко е наред.

“Прокуратурата подхваща всички нужни дейности, с цел да обясни събитията към случая”, заяви на брифинг прокурорът от Районната прокуратура в Хасково Лилия Торньова преди ден.

“Засега досъдебното произвеждане се води по член 120 от Наказателния кодекс за ликвидиране, осъществено от майка върху рожба във време на раждане или незабавно след него”, разясни Торньова.

По нейни думи експертизата би трябвало да откри дали плодът е бил жив, или мъртъв, при раждането. Ако се касае за втората догадка, то родилката няма да носи наказателна отговорност. Аутопсия още не е осъществена.

Междувременно “Социално подпомагане” са поели двете други деца на майката. С близнаците на по 2 години и половина работят експерти от Агенцията за протекция на детето. На този стадий няма данни майката да не е полагала грижи за тях.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР