Охранителите на търговски център във Варна, които на 15 март

...
Охранителите на търговски център във Варна, които на 15 март
Коментари Харесай

Между 15 и 18 години затвор за охранителите на варненски мол, пребили до смърт клошар

Охранителите на търговски център във Варна, които на 15 март 2015 година пребиха до гибел психологично болен клошар, получиха сред 15 и 18 години затвор от окръжния съд в града, съобщи Би Ти Ви. Аргументите на магистратите са, че закононарушението е осъществено по хулигански подбуди, по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост,

Съдът постанови 27-годишният Ангел Н. от Кърджали да лежи 18 години в пандиза, а сътрудниците му Красимир Д. (24 г.) от Ямбол и Цветан М. (21 година ) от Варна 16 и 15 години отнемане на независимост. И трите ефикасни присъди ще бъдат изтърпени при в началото непоколебим режим. Те обаче могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд във Варна.

Съдът почете отчасти и гражданските искове на роднините на убития, като остави в ареста тримата охранители, които се намират във варненския затвор. На 14 март 2015 година към 11 часа охранителите получили сигнал за клошар, който проси пари от посетителите в мола.

Това били нарушаване на устни разпоредби на управлението на мола, което забранявало лица с несъответствуващ външен тип да влизат в комерсиалния център. Охранителите повели клошаря към ескалатора, с цел да го изведат от комерсиалния център, само че преди този момент го завели до залата за видеонаблюдение, където няма достъп на външни лица и видеонаблюдение.

Служителите на частната охранителна компания почнали да бият жертвата, гаврили се с нея и отправяли полови оферти, се показва в обвинителния акт. Побоят над мъжа траял 15 минути, като част дейностите против него били снимани с мобилния телефон на единия от охранителите. Почти час и половина след задържането на клошаря от охранителите, той към момента бил в комерсиалния център.

На запис от охранителните камери в 12.26 ч се вижда, че той се олюлявал и бил очевидно объркан. В 12:50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по тил пред магазин в мола. Пристигналият медицински екип единствено установил гибелта на мъжа.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на следствието на ликвидиране, открила към 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимите охранители пък е открила, че те имат неоснователно нападателно държание към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и даже садистични трендове.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7329)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР