Охранител на частната фирма Делта гард е пребил младо момче

...
Охранител на частната фирма Делта гард е пребил младо момче
Коментари Харесай

Охранител на Делта гард е пребил млад мъж в Кайт бар на Къмпинг Градина

Охранител на частната компания " Делта гард " е пребил младо момче с железен бокс в " Кайт бар " в Къмпинг Градина.

Пострадалият е със счупена челюст на три места в резултат на ударите. Момчето е студент в първи курс, приключил е гимназия преди година с цялостно отличие, оповестява неговият другар, който първи алармира за нападението.

От " Кайт бар " за случая в позиция, която разгласиха във Фейсбук.

Управата на заведението оповестява, че " става въпрос за превишени права и неразумно държание на чиновник от охранителна компания ".

" Ние в никакъв случай не сме толерирали сходно държание и всекидневно беседваме с нашите охранители да почитат клиентите ни и да са в тяхна помощ. Уверяваме ви, че въпросният чиновник ще понесе своята отговорност по отношение на законите на България ", споделят от бара.

Побоят се е случил в нощта на 1 юли. Снимки на потърпевшия юноша и на хипотетичния причинител бяха публикувани в обществените мрежи от него и от Владимир Чешмеджиев. Самоличността на обвинения не е публично известна и доказана. Ето какво споделя Чешмеджиев в сигнала си:

" До това се стигнало откакто друго момче в заведението Кайт бар седнало несъзнателно на част от декора на бара. При сядането съборил парче пица. Секунди по-късно без никакви пояснения, охранителят от компанията " Делта гард " го свалил на земята с удар в главата и траял да го бие.

Тогава студентът първи курс – Влади, мой съименник, се намесил, като отишъл при защитата и само попитал за какво го бие, опитал се е да го разубеди и се е извинявал от негово име. Като от самото начало е бил с вдигнати ръце, в символ на опрощение.

За секунди охранителят се е обърнал и почнал да го удря с бокс в челюстта. Още с първия удар Влади изпада в безсъзнание на земята и едвам откакто връща схващане, схваща, че ударите са били с бокс, а челюстта му е счупена ", написа той в профила си във Фейсбук.

Извършителят е бил посочен от няколко очевидци, само че " полицията декларирала, че няма право без съображение на навлиза на територията на заведението и поискала двамата от очевидците да дадат показания в районното ".

Пет дни по-късно потърпевшите настояват, че още не са осведомени какво се случва с следствието.

Потърсихме МВР-Бургас във връзка със случилото се, като чакаме повече детайлности.

Пострадалият юноша е бил признат по неотложност в Окръжна болница в Бургас, по-късно е ориентиран към друга клиника в град, а оттова е трансфериран към " Пирогов ", където е опериран.

" Напълно неприемливо е да се стига до такова подло принуждение за нещо толкоз обикновено - в тази ситуация елементарна джука молба. Подло е, тъй като е без предизвестие, скришно и с оръжие. А е неприемливо, тъй като е неосновано. Нито възспира някакво деяние, нито предотвратява такова. От най-елементарна комплексарщина е ", разяснява Владимир Чешмеджиев, който приканва казусът да бъде разгласен, с цел да не остане без последствия за причинителя на побоя.

Охранителната компания " Делта гард " беше в процедура на лишаване на лиценза сред 2021 и 2024 година по искане на Министерство на вътрешните работи, само че най-после.

Нейният съосновател Димитър Спасов - Митко Каратиста се оказа разследван от прокуратурата в Бургас още от 2019 година, заради което той е трябвало да се отдръпна от ръководството. Пропускът на прокуратурата да му предяви обвиняването в точния момент беше употребен като съображение за присъждане в интерес на " Делта гард " по жалбата против отнемането на лиценза.

Фирмата е известна от следствията на Антикорупционния фонд против Петьо Петров - Еврото за отнемането на асансьорния цех " Изамет " от Илия Златанов и сина му.

" Делта гард " е охранявала и ресторанта " Осемте джуджета " на Петьо Еврото.

Същата компания беше наета за защита на последните два конгреса на БФС, а преди няколко седмици следеше за сигурността и на така наречен Шествие за фамилията - алтернативата на " София прайд ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР