Охраната на държавната ни граница ще бъде усилена от Министерството

...
Охраната на държавната ни граница ще бъде усилена от Министерството
Коментари Харесай

Усилват охраната по границата ни

Охраната на държавната ни граница ще бъде усилена от Министерството на защитата, оповестиха от пресцентъра на институцията. Със заповед на министъра на защитата Тодор Тагарев и отправено искане от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов се вкарват в допълнение 50 военнослужещи с шест единици пътни транспортни средства с нараснала проходимост от състава на Въоръжените сили, обясниха от министерството.

Военнослужещите и техниката се вкарват в допълнение за подкрепяне на органите на Министерството на вътрешните работи при защитата на държавната граница и за противопоставяне на нелегално нахлуване на мигранти на територията на страната. Усилването на защитата на границата е считано от през днешния ден до 8 ноември.

С това присъединяване на Министерството на защитата в подпомагането на органите на Министерство на вътрешните работи по защитата на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на към 430 военнослужещи с към 90 единици техника, оповестиха още от ведомството.

Армията оказва помощ за защита на нашата граница. Ако се наложи, ще изпратим и още военнослужещи, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев преди дни. Според него предстоящият мигрантски напън не би попречил на влизането на страната ни в Шенген. Мисля, че всички схващат сегашната обстановка и изискванията, при които би трябвало да подсигуряваме защитата на границата. Ще създадем всичко допустимо да я подсигуряваме, уточни Тагарев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР