Охладихме протестиращите с водни оръдия. Така вътрешният министър Калин Стоянов

...
Охладихме протестиращите с водни оръдия. Така вътрешният министър Калин Стоянов
Коментари Харесай

Калин Стоянов за водните оръдия през ноември: Просто ги охладихме

Охладихме протестиращите с водни оръдия. Така вътрешният министър Калин Стоянов изясни водното оръдие, което бе " пуснато " против протестиращите против БФС през ноември. 

Стоянов в детайли разказа случилото се и дейностите на подчинените му, в това число и за предварителната информация, с която Министерство на вътрешните работи е разполагало. Доклада му обаче провокира Кристина Петкова от ПП-ДБ да изиска конкретизиране дали за всеки проведен митинг Министерство на вътрешните работи планува водни оръдия, въпреки авансово да не е имало данни за ескалация на напрежението.

" Този митинг до последно бе деклариран като кротичък. Това е, че се презастраховахме, и добре, че го направихте, защото не допуснахме човешки жертви ", отвърна Стоянов. И уточни, че за първи път невиждано на 1 място се събрали футболни почитатели, които враждуват между тях. " Събраха се с обща цел. От там взехме ограничения, с цел да се презастраховаме. Постъпихме вярно, че изкарахме машините. Тези машини, в случай че работят по метода, по който би трябвало, всичко става " на кълбета ". Интензивността, с която ги използвахме, бе дребна. Просто ги охладихме, нищо повече ", оправда той включването на водните оръдия.

Димо Димчев от " Възраждане " изиска от вътрешния министър информация за досъдебните производства за каналджийството на незаконни мигранти. " Който преведе през границата на страната обособени лица или групи от хора без позволение на надлежните органи на властта или въпреки с позволение, само че не през избраните за това места, се санкционира с отнемане от независимост от три до осем години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв. ", написа в член 280.

Министърът регистрира, че м.г са заведени 877 досъдебни производства. Чуждите жители са били най-вече от Турция, Сърбия, Сирия и Грузия. За същия интервал през 2022 година е имало двойно по-малко - 465. Най-много непознати жители е имало от Турция, Сирия, Украйна и Ирак. " Статистическа информация за завършилите досъдебни производства не може да бъде подадена заради триинстанционалния темперамент на производството ", съобщи Стоянов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР