"Ох, ама и аз съм пък една. Заповядайте, заповядайте да

...
"Ох, ама и аз съм пък една. Заповядайте, заповядайте да
Коментари Харесай

Как изглеждаше българският дом през соца

"Ох, но и аз съм пък една. Заповядайте, заповядайте да ви покажа наредбата ".

Познати ли са ви тези думи? Ако не, те са част от паметния български филм "От нищо нещо "от 1979 година на режисьора Никола Рударов, по сюжет на Николай Никифоров.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАХА ДОМОВЕТЕ НИ ПРЕЗ СОЦА

Големи родни актьори, измежду които Стефан Данаилов, Анета Сотирова, Асен Кисимов и други, които прелестно пресъздават атмосферата в едно малко селце, както и връзките сред хората през този интервал. На прага на 80-те години на XX в.

Отваряме прашното чекмедже, връщаме се няколко десетилетия обратно със фотосите на сп. "Наш дом " в рубриката ни "Историята помни ", с цел да си напомним по какъв начин изглеждаха домовете ни през 80-те години.

Една идилична картина от предишното.

Как изглеждаха типичните руски домове

А "наредбата " от тези години... тя към момента може да се срещне по домовете на някои от нас.

"Заповядайте. Това ще бъде вашата стая. Финландска мебел... "
 Снимките са от 80-те години от сп. Снимките са от 80-те години от сп. " Наш дом ". Открихме ги в страницата " Спомени от Народната република " във Facebook.
Големите килими, тежки секции с няколко витрини, в които деликатно домакинята е подредила най-красивите си сервизи, по-луксозните даже осветени, лакираните шкафове и маси.

Да не забравяме за китениците, тъй като участваха в съвсем всеки дом през социализма.

Те покриваха холните гарнитури, които постоянно са в композиция с два фотьойла и две дребни табуретки.

8 неща, които трансформират къщата в дом

Как изглеждаше София преди повече от 30 години

По времето на социализма се използваха доста покривки за тв приемници и радиоапаратите даже, за хладилници, облегалки на фотьойли. Те се шиеха особено, с цел да извършват съответната функционалност.

Във видеото горе си припомнете 10 неуместни лозунга от социализма

На фотосите в галерията вършат усещане книгите.

Да, в тези години хората купуваха поредиците на "История на България в няколко тома ", енциклопедии. Друга книга, която има в съвсем всеки дом и до през днешния ден - "Книга за всеки ден и всеки дом ".

Холът в множеството жилища през социализма е като изваден от картичка, публикувана в голям тираж. Почти идентични. Фикусът пък е емблемата на "домашната флора и фауна ".
 Снимките са от 80-те години от сп. Снимките са от 80-те години от сп. " Наш дом ". Открихме ги в страницата " Спомени от Народната република " във Facebook.
Предмети, с които вкъщи наподобява "евтино " (СНИМКИ)

"Това е банята. Много скъпо ни коства, само че неприятното е, че нямаме още канализация. Сега Панчо прави специфична яма, със специфична канализация... "

През 80-те години множеството хора към този момент имат лична баня в жилището.

Нуждата от вървене до публичната понижава. Макар и дребни, те са изцяло задоволителни. Облицована е наложително с бели фаянсови плочки и мозайка. Дру,ги пък са единствено боядисани в розово, синьо...

В към края на 70-те, присъщото обзавеждане за баня е с фаянсовите и теракотни плочки, описват в "Спомени от Народната република ".

"Мечта за всяка стопанка "
 Снимките са от 80-те години от сп. Снимките са от 80-те години от сп. " Наш дом ". Открихме ги в страницата " Спомени от Народната република " във Facebook.
В кухните на всички ни е имало печка "Мечта ", "Терма " или "Раховец ".

Тези пространства са съвсем напълно обзаведени, когато младото социалистическо семейство се нанесе в новата панелка.

7 преимущества на дребния апартамент пред огромната къща

Пренесете се назад в тази атмосфера, разглеждайки галерията ни.

Снимките доближават до нас с помощта на страницата "Спомени от Народната република ", публикуваме ги със единодушието на сп. "Наш дом ".



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР