Огромното увеличение на цените на електроенергията може да доведе икономиката

...
Огромното увеличение на цените на електроенергията може да доведе икономиката
Коментари Харесай

Огромното увеличение на цените може да доведе икономиката на Словакия до ръба на колапс

Огромното нарастване на цените на електрическата енергия може да докара стопанската система на Словакия до ръба на колапс, сподели в изявление за " Файненшъл Таймс " словашкият министър-председател Едуард Хегер. Страната е изцяло подвластна от вноса на съветски нефт и газ, няма и достъп до море, с цел да потърси други източници на енергийни запаси.

Премиерът съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да отпусне 5 милиарда евро помощ на Словакия от неизползваните районни фондове, с цел да се понижат сметките за сила на бизнеса.
" В противоположен случай словашките бизнеси ще затворят и това може да унищожи цялата стопанска система ", сподели той.

Хегер добави, че в случай че Европейски Съюз не даде финансова помощ на Словакия, страната ще би трябвало да пести електрическа енергия за предприятията и семействата, с цел да избегне срив.

През юни Хегер съобщи, че словашките управляващи се стремят да договарят с сдруженията за доставка на електрическа енергия за фиксиране на цените за 2023 и 2024 година, с цел да дефинират обезпечени цени за семействата за този интервал.

Тогава министър-председателят изрази и угриженост по отношение на възходящата инфлация в страната, която се случва на фона на повишаващите се цени на енергийните първични материали на международните пазари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР