Огромно парче от външна топлоизолация се е срутило от жилищна

...
Огромно парче от външна топлоизолация се е срутило от жилищна
Коментари Харесай

Опасна изолация на жилищна сграда във Варна се руши

Огромно парче от външна топлоизолация се е срутило от жилищна постройка във варненския квартал „ Кайсиева градина " на метри от преминаваща жена. За това алармира фен на Българска национална телевизия.

Живеещите в блока са обезпокоени, че притежателят на жилището не е подхванал ограничения, а при ново сриване е допустимо да има потърпевши. Те са подали сигнал до районното кметство и до „ Гражданска отбрана ", само че оттова им дали отговор, че не могат да се намесят, тъй като парцелът е частен.

Некачествено поставената топлоизолация паднала от фасадата на 8-мия етаж. Близо година притежателят на жилището не подхваща ограничения. Не ремонтира и развалената при случая изолираност на жилището под него.

" Помолих го да си я оправи и той ми сподели, че няма да я оправи, тъй като в случай че отново паднела и убие някого, щял да влезе в пандиза, което малко смешно ми се видя. Да вземе или да го оправи, или да го събори. И да откри някой планинар, да ми оправи разрушеното и да си го заплати ", споделя съседът Дочо Дочев.

Дочо Дочев живее в блока от 32 години и споделя, че за първи път има сходен спор със комшия. След случая той твърди, че в жилището му се появили течове.

При сриването мазилката паднала в междублоковото пространство и по знамение не се стигнало до сериозен случай.

" Падна на земята и за малко да убие една жена. Тази, която е останала горе, в случай че и тя падне и убие някого. Какво вършим тогава ", пита Дочев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР