Огромно множество от хора от ромския квартал в Пазарджик притесни

...
Огромно множество от хора от ромския квартал в Пазарджик притесни
Коментари Харесай

Роми обсадиха болницата в Пазарджик

Огромно голям брой от хора от ромския квартал в Пазарджик тормози лекарите в болничното заведение в града дотолкоз, че да бъде извикана полиция. На място са били изпратени всички налични екипи – към 20 души, заяви бТВ.

Целта по думите на комисар Иван Дончев, шеф на Охранителната полиция в Пазарджик, е била превантивна. Не е имало данни за директни закани, не е имало и екипи на жандармерията, каквато информация се беше появили по-рано.

Огромното голям брой е пристигнало пред болничното заведение, откакто в нея са били откарани потърпевши и починали при пътно-транспортно произшествие. По думите на доктор от лечебното заведение сходни скупчвания на хора има постоянно.

„ Много бързата и точна реакция от страна на полицията е предотвратила всичко, което може да се случи след това”, разяснява пред бТВ шефът на МБАЛ в Пазарджик доктор Васил Вълчев.

Той също свидетелства, че когато при случай пострада някой от ромското малцинство в града, пред болничното заведение се събират доста хора, проведено.



В случая са били струпани над 300 души, която е предиздвикало лекарите да се обадят на полицията, без значение че болничното заведение, която се намира наоколо до ромската махала, има защита и паник бутон.

В ромската махала също отхвърлят да е имало проблеми или прояви на експанзия.

„ Става дума за пет (пострадали – б. ред.) души, околните на всеки като отидат – по 20-30 души, става 100 души. Не е имало някаква агресия”, изясняват поданици на махалата.

„ Ако е дребен случай, няма да вървя, само че това е огромна покруса, по тази причина сме ходили – имаме почитание един към друг”, споделя различен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР