Огромно международно признание за българския баритон Владимир Стоянов. Той беше

...
Огромно международно признание за българския баритон Владимир Стоянов. Той беше
Коментари Харесай

Българският баритон Владимир Стоянов получи званието Рицар на Верди

Огромно интернационално самопризнание за българския баритон Владимир Стоянов. Той беше почетен със званието " Рицар на Верди " на концерт в Парма. Наградата е второто самопризнание за световнопризнатия ни актьор, откакто преди две години в Италия го наградиха и с награда " Фалстаф ".

Владимир Стоянов е същински аристократ на оперната сцена. Пеенето му е самото олицетворение на класа, грациозност и жанр. Точно по тази причина напълно му подхожда присъденото от италианците звание " Кавалер " или " Рицар на Верди ".
Владимир Стоянов: Тази премия пристигна доста ненадейно и по тази причина ме развълнува толкоз доста. Беше ми връчена по време на концерт в театро Реджо - Парма, аз нищо не знаех, нямах никаква информация и преди моето осъществяване на граф ди Луна, концертът беше спрян и беше оповестена тази премия.
Наградата е в действителност доста специфична, тъй като е връчена от група върли фенове на творчеството на Верди.
Владимир Стоянов: Тя се назовава клуб на 27-те. Всеки един от тях носи името на една от оперите на Верди и това са по този начин да кажем, по този начин да назовем изключителните фанатици на Вердиевото изкуство. Не всички артисти минават в този спектакъл. Когато се извършват оперите на Верди това е публиката, която в случай че има нещо, което не е както би трябвало, което не харесва, тя го показва обществено във формата на кряскане, на подсвиркване на протестиране. Това е едно от дребното места в света, където към момента има тази традиция публиката да показва гласно своето мнение и усещане от осъществяването.
Владимир Стоянов обаче от години се радва на любовта на публиката в Парма. Печели я още през 2003 г, когато с огромни съмнения приема да пее Жорж Жермон в Травиата.

Казва, че любовта сред него и тази аудитория е взаимна. Доказва го и фактът, че макар изключителните български оперни артисти, пели преди него в Италия, никой до момента не е бил обявяван за " Кавалер на Верди " в дългата история на тази влиятелна премия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР