Огромно количество мъртва риба покри част от брега на Варненското

...
Огромно количество мъртва риба покри част от брега на Варненското
Коментари Харесай

Мъртва риба покри част от брега на Варненското езеро

Огромно количество мъртва риба покри част от брега на Варненското езеро, в региона на село Константиново. Сигналът е бил подаден в районната ревизия по околната среда и водите. Експерти на инспекцията дружно с Басейнова дирекция направиха инспекция на място, съобщи Българска национална телевизия.

Засега не е ясно дали скъсания водопровод е провокирал екологичната злополука. Пробите, взети от специалистите на Басейнова дирекиця, ще дадат резултат едвам след пет работни дни. Това не е първият случай на всеобщо измиране на риба в езерото. Явлението се следи съвсем всяка година, само че не и в сходен мащаб.

Обикновено повода е в цъфтежа на фитопланктона, който води до понижаване на кислорода във водата, което убива рибата. Този развой се следи в края на август и началото на септември. Бейхан Хасанов от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури във Варна сподели, че става въпрос за дънни риби. Според него допустимо причина е ниското наличие на О2. Основна задача е тази мъртва риба да не доближи до пазара. Организирана е взаимна инспекция с БАБХ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР