Огромно количество мъртва риба изплува от язовир край Черноморец. Водоемът

...
Огромно количество мъртва риба изплува от язовир край Черноморец. Водоемът
Коментари Харесай

Мъртва риба изплува от язовир край Черноморец

Огромно количество мъртва риба изплува от язовир край Черноморец. Водоемът се употребява за напояване на аграрни земи в региона. Екоинспекцията, взаимно с Басейнова дирекция прави инспекция по случая, предава Българска национална телевизия.

Тоновете риба са открити край язовир " Крива круша " в землището на Черноморец. Мъртвите екземпляри са от типа сом, шаран толстолоб и щука.

От екоинспекцията в Бургас направиха инспекция на място и взаимно с Басейнова дирекция е взета проба от водата.

" Частични резултати има получени, в резултат на което се открива ниско кислородно наличие във водата и покачване на азот амониев. Поради липса на приток на вода в язовир " Крива круша 1 " и дребното количество вода, към 30% от общия размер, евентуално са една от аргументите за умрялата риба ", споделя Събина Русева, гл. специалист в Басейнова дирекция-Бургас.

Язовирът е общински, само че предан на концесия. Около мястото няма зауствания или приключване на отпадъчни води. Кметът на Черноморец е безапелационен, че не става дума за съзнателно отравяне.

" Там няма дружество, т.е., в случай че има натравяне, то би трябвало да е съзнателно. От язовира се напояват с изключение на аграрни земи и много животни вървят там на водопой. За тях няма никакви последици ", изясни Росен Деспов, кмет на Черноморец.

Окончателни резултати от инспекцията ще има другата седмица. Концесионерът на язовира би трябвало да е почистил изцяло водоема от мъртвата риба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР