Огромният провал на Бюджет 2017 на Столична община е в

...
Огромният провал на Бюджет 2017 на Столична община е в
Коментари Харесай

Столична община е усвоила само 29% от европейските средства

Огромният неуспех на Бюджет 2017 на Столична община е в усвояването на европейски средства - единствено 29%. Подобен неуспех, аз, като общински консултант, не помня. Това съобщи заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова пред телевизия "Евроком ".

"София повтаря модела, който сега е в страната, изясни тя. - Цялата страна през 2017-а има сериозен проблем във връзка с усвояването на европейски средства. Това значи, че има голяма липса на административен потенциал за асимилиране на фондовете. Освен това, не е добре направена конкурсната документи. Има очевидно класиране на не най-хубавите претенденти, което води до многократни правосъдни обжалвания и до неспособност да бъдат стартирани обекти, както и неспособност за приготовление на техническа документи ".

Милка Христова даде образец с планувания към този момент няколко години подред ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев ". "За трета година се отсрочва, в този момент е плануван в бюджета за 2018-а, сподели тя. - Ако някой си направи труда да огледа капиталовата стратегия и да я съпостави с поименните описи на обекти, ще види, че едни и същи обекти се повтарят всяка последваща година и се регистрират всяка последваща година, а действително нищо не се прави ".

Според заместник-председателя на СОС, казусът с Инвестиционната стратегия не е единствено в това, че е изпълнена на половина. "Това, несъмнено, значи неремонтирани улици, непостроени детски градини и спортни бази, изясни тя. - Проблемът е в неприятното качество на изпълненото. За страдание, София към този момент е емблема на зле свършена работа. Няколко ремонта на столични улици и булеварди станаха нарицателно за неприятно качество - "Дондуков ", "Шипченски проход ", "Витоша ", НДК. А некачественото осъществяване на ремонтите значи единствено едно - пилеене на обществен запас ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР