Огромните бюджетни дефицити и растящите лихви по държавния дълг на

...
Огромните бюджетни дефицити и растящите лихви по държавния дълг на
Коментари Харесай

„Кралят на облигациите прогнозира, че доларът може да загуби статута на резервна валута

Огромните бюджетни дефицити и растящите лихви по държавния дълг на Съединени американски щати би трябвало да плашат всеки американец, сподели той.

Джефри Гундлах, основен изпълнителен шеф на капиталовата компания DoubleLine Capital, който е именуван „ кралят на облигациите “, сподели, че има риск от загуба на статута на аварийна валута за $, написа Reuters. Гундлах сподели, че рискът идва, защото високите лихвени проценти не престават да усилват размера на държавния дълг на Съединени американски щати. Към 18 октомври държавният дълг на Съединени американски щати към този момент доближи 33,59 трилиона $.

Позицията на $ като международна аварийна валута може да бъде изгубена, в случай че Съединени американски щати не управляват разноските си, споделя Джефри Гундлах. „ Ако Федералният запас на Съединени американски щати продължи да покачва лихвите, което може да се случи, което ще се случи, този проблем ще стане доста по-сериозен “, сподели той. Бъдещето на щатския $ и вероятно отвън надзор инфлацията зависи от поддържането на бюджета и разноските под надзор.

Резервната валута е национална валута, общопризната в света,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР