Огромни успехи жъне Иво Димчев със своите ексцентрични спектакли. Муза

...
Огромни успехи жъне Иво Димчев със своите ексцентрични спектакли. Муза
Коментари Харесай

Иво Димчев репетирал над морга! Прави спектакъл, посветен на починалите в Пета градска болница

Огромни триумфи жъне Иво Димчев със своите ексцентрични спектакли. Муза на неговия първи хореографски план не е любовта. За театралния си дебют той разкрива, че е отдаден не на кого да е, а на умрелите в столична болница. Признанието на Димчев шокира огромна част от феновете му, естествено, това не е извънредно за него.

Майката на Димчев работи в хранителния склад на столичната Пета градска болница. Благодарение на нейната специалност Иво Динчев да изхранва целия си клас, тъй като, както самият той напомня, през 91-ва нямаше на никое място храна. Именно над моргата в болничното заведение той основава и първите си театрални хрумвания.

„ Имах ключ за една зала над моргата. Тя беше голяма, над 300 кв.м. Първият ми театър, който направих, беше отдаден на всички умряли в Пета градска болница. Първите си два спектакъла съм ги сътворил над умрелите, над моргата. Всъщност съм привикнал от дребен да имам лично пространство за работа “, споделя за театралния си път Иво Димчев.

След като напуща класа на Крикор Азарян и асистента му Тодор Колев в НАТФИЗ, той взема решение, че може самичък да направи свои танцови представления. Две години пo-късно дебютира на сцената на фестивал в Швейцария, а танцовото му изкуство, репетирано над столичната морга, му носи международни триумфи.

Причината да напусне театралната академия в София е точно фактът, че танцът му на може да бъде поставян в рамка, написа „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР