Огромни тълпи хора се стекоиха на фериботния терминал в Нова

...
Огромни тълпи хора се стекоиха на фериботния терминал в Нова
Коментари Харесай

Новозеландци се прибират: Фериботите и самолетите са пълни

Огромни тълпи хора се стекоиха на фериботния терминал в Нова Зеландия като хората се втурнаха да се приберат, преди да стартира оповестената обсада на страната за идващите 4 седмици заради  ковид.
Мерките са както забрани за пътешестване в страната по този начин и стопански. Вижте ги в идващото видео (на британски език).

В същото време обществената изолираност основава проблеми на популацията в Нова Зеландия.

“Everything you will all give up for the next few weeks, all of the lost contact with others, all of the isolation, and difficult time entertaining children – it will literally save lives. ” @jacindaardern Find out more about the new COVID-19 Alert Level ➡ https://t.co/3B3i26vaTN pic.twitter.com/H5kI13oxXJ
— New Zealand Labour (@nzlabour) March 23, 2020
Напрежението се увеличи, откакто стотици обезверени пасажери се опитваха да си обезпечат места на фериботите, които свързват Южните и Северните острови на страната.
" Притокът от хора, които нямат билети, се усилва ", споделиха служители на реда, съветвайки тези без резервации да стоят настрани, написа БГНЕС.
Авиокомпанията Air New Zealand стартира да извършва спомагателни вътрешни полети, с цел да прибере хората вкъщи, преди първичният период за блокиране да стартира в среднощ в сряда.
В отговор на хаоса на фериботните терминали и летищата, държавното управление удължи периода за въвеждане на ограничаващите ограничения с два дни до петък за тези, които се връщат вкъщи, с цел да се самоизолират.
Премиерът Джасинда Ардърн призна, че доста хора са изправени пред компликации при прибирането си, само че прикани за самообладание.
" Никога до момента не сме се опитвали да затворим страната ни за 48 часа... Знам, че е стресиращо, изключително за тези на фериботните терминали, само че ние ще работим по тези въпроси ", сподели тя пред кореспонденти.
" Ще помогнем хората да се приберат. "
Полицията също следи големите опашки в супермаркетите в цялата страна на фона на суматоха, макар уверенията на управляващите, че доставките остават настоящи.
В обществените мрежи се появиха фрагменти на военните елементи, които са подготвени за деяние по улиците на  градовете.

Have a Safe Martial Law NZ... Atleast we not in America...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР