Огромни средства ще се налеят в системите за водоснабдяване в

...
Огромни средства ще се налеят в системите за водоснабдяване в
Коментари Харесай

Израел ще помогне на България с водната криза

Огромни средства ще се налеят в системите за водоснабдяване в страната. Експертна помощ България ще получи в лицето на Израел, увери президента Румен Радев.
Държавния глава е на посещаване в Йерусалим. От там Радев разгласи, че е получил увещание от ръководителя на Народното събрание Юли-Йоел Еделщайн и от компанията, която ръководи водните запаси на Йерусалим, че са подготвени да окажат експертна помощ на страната ни във връзка с водния бранш.

По думите на президента Израел явно има дълготрайна ясна визия, рационална политика и най-много положително ръководство. Загубите по водопреносната система на град Йерусалим са 7% за година, а разпределението на водата и нейното качество се следят в действително време.

“Удивително е да се види по какъв начин извънредно бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляване на морска вода, трансформира пустинята в градина. Богатата на води България, назад, върви в другата посока и то заради неналичието на ясна визия и на положително управление”, разяснява още Радев и изрази вяра държавното управление на страната ни да се възползва от опцията, предоставена от Израел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР