Огромни санкции са предвидени за проблеми при ремонта на централната

...
Огромни санкции са предвидени за проблеми при ремонта на централната
Коментари Харесай

За всеки ден забавяне на ремонта на Граф Игнатиев - 240 000 лв. глоба

Огромни наказания са планувани за проблеми при ремонта на централната столична улица „ Граф Игнатиев”. За всеки ден закъснение компаниите ще заплащат по 240 000 лв. наказателна клауза. С до 1,2 млн. лв. пък ще бъдат глобявани за некачествено осъществяване на даден детайл. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Освен това, 50% от цената ще остане при нас осем години, до момента в който изтече срокът на гаранцията”, разясни кметът пред Нова телевизия.

Тя сподели, че огромна част от настилката ще бъде гранит, в комбиниране с циментови плочи.

Фандъкова разяснява и почналите поправки на улици и булеварди и на други места в София. Кметицата е безапелационна, че средствата, отпуснати за въпросните реконструкции, са повече от всеки път – 38 млн. лв.. Те обаче нямало да стигнат за запълването на всички дупки в града.

„ Кварталната инфраструктура е амортизирана. Успяхме да се оправим с базовата - огромните улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по дребните пътни артерии”, разяснява Фандъкова.

Тя изясни, че разпределянето на средствата за пътни поправки е приоритет на всички районни кметове, а програмата по оползотворяването на въпросните 38 млн. лв. е за няколко години.

Градоначалникът сподели още, че е почнало почистването на публични здания, чиито фасади са изрисувани с графити. И прикани жителите да подават сигнали към инспекторите в общината, в случай че станат очевидци на сходен акт на вандализъм.

Фандъкова разяснява и тематиката с показния арест на кметицата на „ Младост” Десислава Иванчева. И изрази вяра, че който и да поеме отговорностите ѝ, до момента в който е зад решетките, ще прави качествено административната работа.

Фандъкова удостовери, че при ръководството си Иванчева е бавила доста преписки, и то освен такива за строителство на нови здания. По неразбираемо какви аргументи с повече от година било забавено и реконструирането на две улици в региона.

„ Вчера получихме съобщение, че Иванчева си пуска още 10 дни отпуск. В предходното такова заявление тя беше показала, че желае Владимир Клисуров да я замести. Той пък подаде молба за овакантяване на поста заместник-кмет, само че сега също е в отпуск”, изясни Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР