Огромни са щетите след пожара в Хисарско, съобщиха от пожарната.

...
Огромни са щетите след пожара в Хисарско, съобщиха от пожарната.
Коментари Харесай

Огромни са щетите след пожара в Хисарско

Огромни са вредите след пожара в Хисарско, оповестиха от пожарната.
 Пожарна Пловдив
272 декара горски фонд край Паничери, от които 170 дка борова гора, 50 дка широколистна гора и 52 дка поляни, 300 декара лозя и изоставени сливови градини и 600 лесонепригодни площи, 800 декара стърнище с неприбрана плява и кравеферма - това са вредите, нанесени от огнената буря, която се развихри през вчерашния ден край селата Паничери, Красново, Долна Махала, Кръстевич и Сухозем в община Хисаря.
 Пожарна Пловдив
Шест екипа огнеборци от локалната районна работа, подкрепени от пожарникари от Карлово и Пловдив се борих а близо 12 часа с преодоляването на сериозната обстановка, разразила се на извънредно необятен фронт, мъчнопроходим терен и най-вероятно е породена от човешка немарливост.

Разстоянията сред огнищата на обособените пожари са повече от 100 км едно от друго. Огнеборците бяха интензивно подкрепени от чиновници на ДГС- " Хисаря ".
 Пожарна Пловдив

 Пожарна Пловдив
Кметицата на курортния град - Пенка Ганева също оказа скъпа помощ при работата на терен, като бе провела помощ от доброволци  от общината и обезпечи храна и вода в по-късните часове на деня, заради дългите и изтощителни часове неотклонен труд. 
 Пожарна Пловдив
Напрежението в Оперативен център на Пловдивската пожарна също бе голямо, като непрестанно се постановяваше предислоцираме на екипи от едно към друго местопрестъпление.
 Пожарна Пловдив

По време на развихрите се пожари, лумна огън в кравеферма на територията на село Долна Махала. Въпреки бързата интервенция на огнеборците, по-голяма част от двуетажната постройка, както и две животни бяха погълнати от огъня.

 Пожарна Пловдив
Пловдивската пожарна още веднъж моли към висока обществена отговорност - да не се палят   стърнища, за дасе  разчистват аграрни земи - това е неразрешено и се носи съответна административно наказателна отговорност.
 Пожарна Пловдив
Ако не бъде кръстосан на време огънят бързо се придвижва към прилежащи ниви, здания и горски територии, а нетипично високите за сезона температури, съчетани с поривите напразно, способстват за извънредно бързото разпространяване на пожар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР