Огромни комплименти получаваме непрекъснато, хората са много доволни, от цяла

...
Огромни комплименти получаваме непрекъснато, хората са много доволни, от цяла
Коментари Харесай

Максим Генчев за филма си Ботев: Огромни комплиментите получавам непрекъснато от цяла България, хората са доволни

Огромни похвали получаваме непрестанно, хората са доста удовлетворени, от цяла България ми се обаждат. Това написа режисьорът Максим Генчев откакто Българска национална телевизия излъчи кино лентата му „ Ботев “. Това се трансформира в тематика номер 1 за мнения в обществената мрежа, съобщи 24 часа.

Генчев показва, че рецензиите, че филмът не е правилен исторически, не са съществени, тъй като провдукцията е работила с исторически съветник – проф. доктор Пламен Павлов. Той следил сюжета, който е писан по публицистиката на Ботев, от стиховете и писмата.

„ Ние напълно се опираме на исторически обстоятелства, без упоритости да вършим документален филм, тъй като това е игрален филм за Ботев “, разяснява Генчев.

„ Иначе рецензия не съм прочел до момента, с изключение на един сценарист – господин Жечев. Той написа доста красива публикация за кино лентата. Но няма никакви съществени мнения, които да съставляват интерес. Иначе съм срещал намеци, че някой гледал 2 мин, пък спрял, а след това половин час написа във фейсбук. Едни и същи са, 50-60 злобари, които имат по 10 подправени профила и от един офис, да кажем на “Да, България ”, се дава рецептата против народен филм и те почват едно и също да пишат без никакви причини “, споделя още Генчев.

„ Аз съм подложен на злоба от страна на моите сътрудници кинаджии. Завистта е форма на боготворене. Дълбоко в себе си те ми завиждат, тъй като нямат куража да излязат на улицата, да съберат пари и да си снимат един филм за воин, който хората ще обичат.

Филмът ще мине през известни одумвания, трудности. В него няма негър воин, няма гей двойка, модата е такава в този момент. Ние се държим в структурата на мечтаното – да видят хората родолюбие, да видят Ботев подобен, какъвто си го показват.

Такива филми малко се вършат, тъй като трендовете са такива. Фондовете, които финансират филми, са обвързани с европейската ценностна система. Скоро четох една стратегия, отпуска 40 млн. за филми от Европейски Съюз. Там написа, че категорично се не разрешават етнически филми, които са на национална тематика. Искат да създадем световно общество, в което няма история, няма самородност, да бъдем клиенти на телефони, на банки “, разяснява още режисьорът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР