Огромни количества РДФ, произведен от завода за отпадъците на София,

...
Огромни количества РДФ, произведен от завода за отпадъците на София,
Коментари Харесай

След проверка на ГЕРБ-СДС: Заравят РДФ-гориво в депо Садината

Огромни количества РДФ, създаден от завода за отпадъците на София, се заравят в депото всекидневно вместо да се изгарят в циментовите фабрики. Новото управление на завода е понижило в пъти % на отделените рециклируеми материали. Това оповестиха след инспекция в завода от групата на ГЕРБ- в София. 

РДФ-гориво, създадено от завода за преправка на отпадъците на София, се заравя в хранилище „ Садината “. Това е резултатът от 5-месечното ръководство на новото управление на общинското дружество за отнасяне на отпадъците в лицето на Николай Савов, назначен персонално от кмета за шеф на 29 ноември предходната година. Заравянето на създаден РДФ, който би трябвало да бъде изгарян в циментовите фабрики, беше документирано при инспекция на място. Проверката беше инициирана от общинските съветници от ГЕРБ- Лорита Радева, Анна Стойкова, Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска и.

На място участваха и представители на екипа на - заместник-кметът по екология Надежда Бобчева и съветници от ръководещата коалиция ПП-ДБ-.

До края на днешния ден групата на ГЕРБ- ще внесе сигнал за всички открити нередности в Регионалната ревизия по околна среда (РИОСВ) с искане за незабавна инспекция.

„ С видео и фотоси документирахме заравянето на създаден РДФ в клетка 4 на хранилище „ Садината “. Шефът на завода категорично призна без терзания в отговор на мой въпрос какво виждаме - заравят РДФ в депото. Така от една страна се харчат хиляди левове за произвеждане на РДФ, който се заравя в земята, вместо да се изгаря, а от друга депото се запълва на доста по-бързи обороти. Всички материали ще предадем на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Директорът на завода господин Савов съобщи, че депонират РДФ, с цел да не се натрупа. Отговор на въпроса ни за какво за 4 месеца няма стартирала процедура за оползотворяване на РДФ в циментовите фабрики, няма “, съобщи Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска зам.-председател на Столичен общински съвет от ГЕРБ-.

При инспекцията се откри още, че сепарирането на рециклируеми материали от завода е понижено в пъти.

“В момента по 8 индивида на две смени отделят рециклируемите материали от 1100 т боклук, който постъпва за денонощие. Това значи, че 1 човек преработва 70 хиляди кг боклук. Това с изключение на безумство е и евентуална занемареност в изключително огромни размери. По този метод Столична община губи десетки тонове хартия и пластмаса, които заравя, вместо да отделя и продава “, изясни Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска.

" До предходната година ръчното сепариране на рециклируемите материали се е правило от най-малко 30-33 чиновници на промяна и общо 70 на денонощие ", съобщи Лорита Радева.

" Бункерите за приемане на битовите боклуци са цялостни на 70%, което в никакъв случай до момента не се е случвало. Това е повода и десетки сметоизвозващи камиони да стоят часове на опашки, с цел да могат да разтоварят ", това разяснява ръководителят на групата.

В сигнала до Регионална инспекция за опазване на околната среда групата на ГЕРБ- в Столичен общински съвет упорства да бъде открит действителният % на депонирани боклуци в последните 4 месеца и това дали той дава отговор на издаденото комплексното позволение.

В приложения видеоклип виждате по какъв начин шефът на завода Николай Савов признава самичък, че чистото РДФ гориво се заравя в земята.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР