Огромни икономически щети и глобални последици върху веригата на доставките

...
Огромни икономически щети и глобални последици върху веригата на доставките
Коментари Харесай

Задава се най-скъпата стачка в историята на САЩ

Огромни стопански вреди и световни последствия върху веригата на доставките може да аргументи стачката, която по всичко проличава, че ще блокира работата на водещата американска куриерска компания UPS.

Според самостоятелни калкулации, тя ще е една от най-скъпите от най-малко столетие в Съединени американски щати, само че също така може да даде нов подтик на процеси, които подхранват инфлацията и по този начин резултатът от нея ще е невиждан.
 Най-голямата стачка в Германия от десетилетие ще сковава страната. Полети от и до България също са анулирани
Най-голямата стачка в Германия от десетилетие ще сковава страната. Полети от и до България също са анулирани

Ще бъдат наранени и доста браншове

Контекст : Около 340 000 профсъюзно показани чиновници на UPS реализират почти една четвърт от доставките в Съединени американски щати, като обслужват на процедура всички обитаеми места.

Синдикалната организация и управлението на компанията не могат да се спогодят за изискванията на новия групов трудов контракт. Служителите упорстват за по-високи хонорари за работещите почасово (около половината от заетите в системата на UPS). В момента поради огромното търсене на пазара на труда новоназначените стартират на заплати, близки до тези на по-опитните им сътрудници.
 Новата стачка, която ще сковава Heathrow за коледните празници
Новата стачка, която ще сковава едно от най-натоварените летища в Европа за коледните празници

British Airways и Virgin Atlantic към този момент стопираха продажбата на билети

Старият контракт изтича на 31 юли и профсъюзът заплашва със стачка, в случай че в това време не се стигне до договорка.

Компанията е в комплицирано състояние, тъй като част от нейните съперници нямат профсъюзни организации и надлежно не са под сходен напън да покачват разноските си за заплати. В същото време е реалност, че UPS е една извънредно печеливша компания - изключително през последните години. Това се дължи точно на труда на чиновниците, които рискуваха живота си по време на пандемията.

Детайли : Евентуално преустановяване на работата за 10 дни би коствало над 7 милиарда $, излиза наяве от разбор Anderson Economic Group, представен от " Ройтерс ".

Експертите акцентират, че в калкулацията не се включва човешката цена на сходно блокиране на доставките на медикаменти и други сериозни артикули.

Според изпълнителния шеф на Anderson Economic Group Патрик Андерсън стачката в UPS ще е по-тежка, в сравнение с в някоя от огромните автомобилостроителни компании поради доста по-големия брой чиновници, които ще спрат работа на доста по-голяма територия.

Забавянето на доставките ще наруши процесите по доставяне освен на потребителите, само че и на бизнеса. Това може евентуално да способства за нов растеж на инфлацията, предизвестяват логистични специалисти.

Още нещо : При последната огромна стачка в UPS през 1997 година компанията освен загуби 850 млн. $, само че също така доста от клиентите ѝ минаха към съперници като FedEx. Сега не е изключено сходно развиване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР