Огромната заплата на Килиян Мбапе в Пари Сен Жермен може

...
Огромната заплата на Килиян Мбапе в Пари Сен Жермен може
Коментари Харесай

Огромната заплата спира Мбапе за Реал

Огромната заплата на Килиян Мбапе в " Пари Сен Жермен " може да стане съществена спънка френският национал да не подпише с " Реал " това лято, написа испанският вестник " Марка ". Както е известно, звездният нападател отхвърля да преподпише контракта си с парижани, който изтича през юни 2024-а, който може да премине като свободен сътрудник, в който тим пожелае.

Затова от ПСЖ ще създадат всичко допустимо да се " отърват " от Мбапе през този трансферен прозорец, с цел да възстяновят съвсем част от сумата, която са вложили в голмайстора.

" Марка " обаче пресмята, че е съвсем невероятно Мбапе да облече бялата фланелка с номер 9 на гърба това лято, в случай че футболиста не понижи фрапантно годишното си заплащане.

Мбапе получава брутна заплата от 70 милиона на сезон (между 35 и 40 милиона нетно). Към тази сума би трябвало да се прибавят два бонуса на сезон: 60 млн. брутна награда при сключване на контракта и още 60 млн. брутен бонус за преданост, изплатен в края на летния или зимния трансферен прозорец. Общо още 120 млн. евро, което прави към 65 млн. чисто.

Нормално е ПСЖ да изиска трансферната сума да възвърне най-малко инвестицията в заплати от предишния сезон, която е към 200 милиона бруто. Това значи, че в случай че " Реал " желае да има Мбапе още това лято ще би трябвало да задели колосалните към 400 млн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР