Огромната тема за взаимоотношенията между мъжа и жената, емоционалността и

...
Огромната тема за взаимоотношенията между мъжа и жената, емоционалността и
Коментари Харесай

Виктор Чучков-син: В момента Европа и Балканите са по-интересни от САЩ

Огромната тематика за взаимоотношенията сред мъжа и дамата, емоционалността и вълнуващата история. Това са били едни от решаващите фактори, повлияли на Виктор Чучков - наследник, с цел да се захване с екранизацията на романа на писателя Захари Карабашлиев " 18% сиво ". Филмът ще бъде публикуван по българските кина на 24 януари 2020 година, а през днешния ден режисьорът разкри повече елементи за работата си пред представители на медиите.

Главните функции в " 18% сиво " са поверени на артиста и артист Руши Видинлиев ( " Снимка с Юки на Лъчезар Аврамов " и " Цветът на хамелеона " на Емил Христов) и актрисата и създател Доля Гавански ( " Пътуването " на Майкъл Уинтерботом " ). Във кино лентата се споделя за фотографа Захари и Стела, които се реалокират от Варна в Лондон в гонене на фантазиите си. Там взаимоотношенията им се обтягат и когато Стела го напуща, Захари поема на странствуване от Лондон до Берлин, по време на което се сблъсква с забавни хора, с цел да открие пътя към това, което е изгубил в себе си.

 Руши Видинлиев и Доля Гавански в кадър от кино лентата.
Руши Видинлиев и Доля Гавански в кадър от кино лентата.

Тъй като действието в романа на Карабашлиев се развива в Съединени американски щати, Виктор Чучков-син изясни, че сега Европа и Балканите му се костват доста по-интригуващи и динамични, в сравнение с Съединени американски щати и това е довело до решението му за тази смяна. " Мисля, че създателите имаме това право. Виждате какъв брой доста се промени всичко у нас в последните 4 години ", посочи той.

По думите на Виктор Чучков-син друга тематика, която заглавието визира, е желанието и непрекъснатата битка на индивида да стане важен. Както и това по какъв начин се трансформира една връзка, когато мъжът и дамата живеят отвън родната си страна. Работата по кино лентата е траяла 5 години, а кастингът е бил извънредно дълъг, като в последния стадий са останали по 7-8 артиста за двете основни функции. " Но мисля, че това е един развой, който оказва помощ на актьорите да израснат ", изясни той.

 Доля Гавански в кадър от кино лентата.
Доля Гавански в кадър от кино лентата.

По сюжета са работили Хилари Нориш, Карабашлиев и Доля Гавански. Виктор Чучков-син означи, че е мъчно един публицист самичък да приспособява романа си за огромния екран. В случая това, което е по-скоро извънредно, е въвличането на един от основните артисти в този развой. Режисьорът описа, че по време на работата по кино лентата е разкрил, че Доля Гавански е един доста изчерпателен човек и тя интензивно е съдействала за основаването както на нейния, по този начин и на другите облици. " Заедно с нея открихме британската съсценаристка. И беше като един мост това, че тя познава доста добре българската емоционалност, а британската сценаристка познава доста по-добре характерите и проблемите на всички останали герои във кино лентата ", добави той.

Предпремиерата на " 18% сиво " ще се състои на 15 януари във Варна. Във кино лентата вземат участие одобрени европейски артисти като Рон Кук, Йокей Емерс, Борис Ван Северен и Норман Боуман. В екранизацията взе участие интернационален екип от 7 страни, а копродуценти са компании от Германия, Северна Македония, Сърбия и Белгия. От българска страна лентата е осъществена с поддръжката на Националния кино център, Българската национална телевизия и община Варна.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР