Огромната част от доклада преди началото на конференцията Google I/O

...
Огромната част от доклада преди началото на конференцията Google I/O
Коментари Харесай

Google добави поддръжката на морзовата азбука в клавиатурата Gboard за Android

Огромната част от отчета преди началото на конференцията Гугъл I/O 2018, Гугъл посвети на технологиите за машинно образование и тяхното място в онлайн услугите на интернет колоса.
На процедура всички показани усъвършенствания в онлайн услугите са вероятни с помощта на новите разработки на корпорацията в тази област. Един от забавните моменти по време на събитието бе поддръжката на морзовата писменост в софтуерната клавиатура Gboard за Android . Новата клавиатура към този момент може да бъде изтеглена, само че към този момент се предлага единствено бета версията.

Преди да заяви за прибавянето поддръжката на морзовата писменост, Гугъл сподели на сцената на Гугъл I/O 2018 малко видео с присъединяване на Таня Финлейсон. От следствията от преболедувания детски церебрален паралич тя не може да поддържа връзка свободно. Но потреблението на морзовата писменост и машинното образование вземат решение казуса.

Съпругът на Таня Финлейсон – Кен е основал особено устройство, което може да следи придвижването на нейната глава и да ги трансформира в морзова писменост. Левият датчик записва късите точки, а десният – дългите тирета. След това устройството преобразува текста в тирада.



Решението на Гугъл, в което са взели присъединяване Таня и Кен, заменя клавиатурата с две области на екрана за въвеждането на къси и дълги сигнали. Излизат и подсказки, като в елементарната клавиатура.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР