Огромна вълна от възмущение и шок в гръцкото общество след

...
Огромна вълна от възмущение и шок в гръцкото общество след
Коментари Харесай

След показното убийство на гръцки журналист: Мицотакис иска бързо разследване

Огромна вълна от отвращение и потрес в гръцкото общество след показното ликвидиране на известния проверяващ публицист Йоргос Караивас с 10 патрона покрай дома си в гръцката столица. По разпореждане на премиера Мицотакис - разкриването на убийците е топ-задача пред полицията. Разследващите работят по няколко версии.

Убийството е осъществено с " почерка " на проведена незаконна група, безапелационни са проверяващите служители на реда. По показания на свидели на разстрела нападението е осъществено от двама мъже на мотоциклет с покрити лица.

Йоргос Караиваз е убит с 10 изстрела от револвер със заглушител от доста близко разстояние пред дома си.



" Обърнахме се да забележим както става. Изстрелите още се чуваха. Тогава видях мъж в маскировъчно облекло над него да стреля неведнъж ", описа свидетел.

Премиерът Мицотакис през днешния ден беседва в кабинета си с министъра по отбрана на жителите,който управлява и активността на полицията.Министър Хрисохоидис увери Мицотакис, че топ служители на реда от отдел " Убийства " проверяват случая.

Работи се по няколко версии.Най-вероятната е,че Караиваз, който беше полицейски кореспондент, е разследвал проведената престъпност и е достигнал до доказателства за активността на нарушителите.



Колеги на Караиваз оповестяват,че също се включват в помощ на полицията.
Опитни служители на реда разясняват,че това показно ликвидиране цели също да покаже,че никой,дори публицистите,не са недосегаеми.

Председателят на съюза на публицистите в Атина Мария Антониаду прикани управляващите скоро убийците да застанат пред правораздаването:

" Журналистическата общественост в страната е в потрес. Никой не може да спре журналистическите следствия в Атина или цяла Гърция. Призоваваме управляващите да открият отговорните и да ги изправят пред правораздаването ", сподели ръководителят на Съюза на публицистите в Атина Мария Антониаду.

Йорго Караиваз беше измежду най-разпознаваемите телевизионни лица.В деня на убийството участваше в предаване на телевизия " Стар ".Той беше един от най-хубавите проверяващи гръцки публицисти.

В памет на Караиваз публицистите в Гърция си сложиха стикер с надпис " Не ме е боязън ".

Автор: Катя Пеева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР