Огромна трагедия е станала в съседна на България страна.Най-малко осем

...
Огромна трагедия е станала в съседна на България страна.Най-малко осем
Коментари Харесай

Тежка катастрофа в Турция взе много жертви

Огромна покруса е станала в прилежаща на България страна.

Най-малко осем души починаха, а 11 други бяха ранени при тежка катастрофа в Югоизточна Турция. Сблъсъкът е станал сред пътнически микробус и камион в окръг Газиантеп.

Инцидентът е станал на 6 май. По информация на локални медии микробусът пътувал към близкия град Хатай, когато се сблъскал с бетоновоз. Микробусът е бил сплескан при удара и е паднал по скат.

Минувачи видели разпръснатите в региона елементи от микробуса и подали сигнали. На място били изпратени многочислени екипи за незабавна помощ, съобщи турското издание „ Хюриет Дейли Нюз “.

Първоначалните оценки на екипите за сигурност и опазване на здравето са посочили, че всички осем души, изгубили живота си при случая, са били пасажери в микробуса. Други 11 души са били превозени в болница с пострадвания, оповестиха турските управляващи, заяви БТВ. 

Въпреки че повода за смъртоносния случай към момента не е открита, първите инспекции на място демонстрират, че камионът е изгубил надзор заради висока скорост. 

След оказаната помощ лидерът на камиона ще бъде арестуван, означи валията на окръг Газиантеп Кемал Чебер. 

Министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки изрази в пост в обществените мрежи съболезнования за починалите при случая, предава още БТВ, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР