Огромна скала, използвана в продължение на години като стопер за

...
Огромна скала, използвана в продължение на години като стопер за
Коментари Харесай

Фермер подпирал вратата си с метеорит

Огромна канара, употребена в продължение на години като стопер за врата, се оказа необичаен астероид , струващ хиляди долари, оповестява Би Би Си.

New post (Meteorite Used As Doorstop For Decades Worth $100,000) has been published on David Reneke | Space and Astronomy News -
— David Reneke (@Astro_Dave)
 
Проф. Мона Сирбеску от Централния мичигански университет била помолена от локален фермер да направи оценка на камъка , който той пази в продължение на 30 години . След направения оглед проф. Сирбеску открила, че в действителност това е 10-килограмов скъп астероид - най-големият, който тя е виждала в дългогодишната си кариера като геолог.
 

Man discovers rock used as doorstop is meteorite worth $100K
— New York Post (@nypost)

Черната канара, която е била открита във плантация в Едмор, щата Мичиган , през 30-те години на предишния век, може да коства не по-малко от 100 000 $. Повечето от метеоритите, които падат на Земята, съдържат сред 90-95% желязо. В случая този камък е неповторим, защото съдържа 88% желязо и 12% никел.
 
A rock that was used as a doorstop for the past 30 years turned out to be a meteorite valued at $100,000
— CNN International (@cnni)

Проф.Сирбеску изпратила проби от астероида в института „ Смитсониън “ във Вашингтон, където удостоверили заключенията й.
 
Собственикът на астероида, който е поискал да остане неизвестен, даде обещание, след продажбата на камъка, да подари 10% от сумата на университета в Мичиган.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР