Огромна радост за РБ Лайпциг и сълзи за Бенфика. Португалците

...
Огромна радост за РБ Лайпциг и сълзи за Бенфика. Португалците
Коментари Харесай

Драматичен финал сбъдна мечтата на РБ Лайпциг

Огромна наслада за Република България Лайпциг и сълзи за Бенфика. Португалците водеха с 2:0 в Германия, само че позволиха два гола в добавеното време и се простиха с очакванията си за класиране в директните елиминации на Шампионската лига. Там обаче за първи път ще играят " алените криле ", са отпред в група " G " с 10 точки, следвани от Зенит и Лион с по 7. Бенфика остана на дъното с 4 пункта.

Пици и Карлос Винисиус дадоха преднина на гостите, само че те рухнаха в самия завършек на мача. В 90-ата минута Емил Форшберг понижи от дузпа, а още веднъж шведският национал в шестата минута на продължението вкара за 2:2 и прати в възторг почитателите на немския отбор.

Република България Лайпциг се ннуждаеше единствено от точка, с цел да си подсигурява място на осминафиналите. За Бенфика пък успеха беше без конкуренция, с цел да могат португалците да останат в борбата за втората позиция. Лисабонските " орли " имаха против себе си традицията - те бяха изгубили всяка от последните си пет визити в Германия.

Старши треньорът на домакините Юлиан Нагелсман имаше значително кадрови проблеми, само че все пак разположи задоволително боеспособен състав. В предни позиции започнаха Кристофър Нкунку и Тимо Вернер, който се надяваше за първи път да вкара гол в Шампионската лига на стадиона в Лайпциг. Домакините разчитаха доста и на пробивите по фланговете на Емил Форшберг и Марсел Забитцер.

Бенфика беше без Харис Сеферович и Рафа Силва. Наставникът на гостите Бруно Лаже обаче вярваше в триумфа и показва оптимизъм на конференцията преди мача. Винисиус и Чикиньо бяха двамата нападатели на Бенфика, а в халфовата линия стартираха Пици, Адел Таарабт, Габриел и Франко Черви.
Още във 2-ата минута Бенфика можеше да поведе, само че Чикиньо стреля неопределено. В 6-ата Упамекано насочи удар с глава към вратата на Бенфика, който не затрудни Влаходимос. Тимо Вернер също се оказа на добра позиция, само че прати топката над вратата.

В 20-ата минута едно привидно безобидно центриране провокира безпорядък в отбраната на Република България Лайпциг и Пици се възползва - 0:1. Нкунку беше покрай изравнително попадение доста скоро, само че Влаходимос избави. Гръцкият пазач имаше значима интервенция и в 35-ата минута след шут на Форшберг. Бенфика се защитаваше все по-близо до наказателното си поле, само че го правеше устойчиво.

В началото на второто полувреме имаше сериозен напън на домакините, само че не и чисти положения. Повечето удари към Влаходимос не бяха задоволително мощни и точни, което улесняваше гръцкия пазач. В 59-ата минута Винисиус съумя да оползотвори една от дребното офанзиви на Бенфика с дебютния си гол в Шампионската лига и направи задачата на Република България Лайпциг много по-тежка.

В 64-ата минута вратарят на Република България Лайпциг Петер Гулачи се контузи и бе сменен от Ивон Мвонго. Вернер продължи да пропуща и не се виждаше по какъв начин тимът му може да стигне до равенството. Резервата Патрик Шик също разочарова с няколко отигравания, а времето летеше.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Шампионска Лига 5 кръг, сряда 27 ноември  Ред Бул Лайпциг 2:2краен резулат  Бенфика
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР