Огромна опашка се изви пред мощите на светите братя Кирил

...
Огромна опашка се изви пред мощите на светите братя Кирил
Коментари Харесай

Гигантска опашка се изви за мощите на Кирил и Методий

Огромна опашка се изви пред мощите на светите братя Кирил и Методий, които са изложени за поклонение от през днешния ден в митрополитския катедрален храм “Света Неделя” в центъра на София, видя кореспондент на Lupa.bg. Над 500 души са се наредили на дългата опашка, с цел да се допрян до светините.

Мощите на светите братя Кирил и Методий, за чието битие малко на брой са предполагали, пристигнаха за първи път в България през вчерашния ден. Реликвите от Света гора бяха посрещнати тържествено и с литийно шествие по-рано през днешния ден. Те ще бъдат изложени за всенародно поклонение до 25 май. Заради мощите на светите равноапостолни братя в тези дни храмът ще бъде отворен непрекъснато, прецизираха от храма.



Мощите бяха донесени в храма с литийно шействие през днешния ден

Досега българите, посещаващи Рим, можеха да се поклонят в базиликата “Сан Клементе” на мястото, където се пазят част от мощите единствено на свети Кирил. Те обаче не са в саркофага в криптата, където всяка година на 24 май формалните български делегации слагат цветя, а са зазидани в стената вляво от входа на църквата.



Стотици хора чакат търпелливо пред храма на гигантска опашка
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР