Огромна експлозия засегна джамия в Кабул по време на вечерна

...
Огромна експлозия засегна джамия в Кабул по време на вечерна
Коментари Харесай

Мощна експлозия разтърси джамия в Кабул, има много жертви


Огромна детонация засегна джамия в Кабул по време на вечерна молитва в сряда, показаха очевидци и от полицията, като има опасения, че има доста мъртви или ранени, оповестява БНР.

Полицията оповестява за голям брой жертви, само че не показва брой. Служител на талибанското разузнаване сподели пред Ройтерс, че до 35 души може би са били ранени или убити и броят им може да нарасне още повече.

" Ал Джазира " цитира неназован върховен чиновник, съгласно който броят на починалите е 20.

Спешната болница в Кабул заяви в " Туитър ", че е приела 27 пациенти, които са ранени при гърмежа, в това число седемгодишно дете.

Свидетели са коментирали пред организация Ройтерс, че мощната детонация е била чута в северен квартал на Кабул, като са били счупени прозорците на околните здания. На място са пристигнали коли за спешна помощ.

" Експлозия избухна в джамия... гърмежът докара до жертви, само че броят им към момента не е явен “, сподели представителят на полицията в Кабул Халид Задран.

Служител на талибанското разузнаване, поискал анонимност, сподели, че детонацията е избухнала в джамия измежду богомолците в региона Кхайр Хана в Кабул.

Имамът на джамията е измежду убитите и жертвите към момента могат да набъбнат, добави източникът. Разузнавателни екипи са на мястото на гърмежа и следствията не престават.

Други длъжностни лица в талибанското държавно управление не дадоха отговор на голям брой претенции да потвърдят броя на жертвите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР