Огромна е ролята на книгите, те ни помагат да бъдем

...
Огромна е ролята на книгите, те ни помагат да бъдем
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Огромна е ролята на книгите, те ни помагат да бъдем по-внимателни с думите

Огромна е ролята на книгите, те ни оказват помощ да бъдем по-внимателни с думите, които използваме. В днешно време това е недостиг, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която награди писателя Захари Карабашлиев на церемонията на Осмите годишни награди на Столичната библиотека за най-четени модерни български създатели и за най-активни читатели, оповестиха от пресцентъра на Столичната община, заяви " Фокус ".

Гордея се със Столичната библиотека, чийто читатели се усилват годишно. 63% от читателите на библиотеката са младежи. Политиката ни за поощряване на четенето в града през последните години дава резултат. Показателно е, че филиалът на Столичната библиотека в " Овча купел “, който открихме през предходната година, към този момент има 1200 читатели единствено за няколко месеца, сподели също кметът Фандъкова.

Кметът на София поздрави екипа на библиотеката и госпожа Юлия Цинзова за постигнатите резултати на най-старата културна институция в града.

" Благодаря на вас актуалните писатели, поети и интелектуалци за присъединяване в разнообразни начинания на Столична община и на Столичната библиотека, с които увеличавате обичта към четенето. За читателя няма нищо по-вълнуващо от това да види и чуе онлайн своя обичан публицист. “, уточни също кметът Йорданка Фандъкова.

Тя поздрави най-младия четец осемгодишния Виктор, който получи първата премия и му пожела здраве и доста триумфи. " Пожелаваме си повече деца като Виктор, тъй като това е гаранция за развиването ни като нация. “, сподели още кметът Фандъкова.

Захари Карабашлиев получи оценката за създател на най-четената книга за романа му " Опашката “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР