Огромна част от ВиК в страната не са успяли да

...
Огромна част от ВиК в страната не са успяли да
Коментари Харесай

Ревизоро: Ако послушаме прокуратурата, половин България остава без вода. Не е редно

Огромна част от ВиК в страната не са успяли да записват заради справедливи аргументи и хората не са отговорни. 40% са без разрешителни. Ако действаме съгласно закона, половин България ще е без вода.
Това изрично съобщи екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро.

" Въобразиха си, че е доста огромно престъплние да не спреш нещо. Арестуваната жена и на поста си от 2 години. Това, което се случва, е от 20. Срокът за регистрация на сондажите е удължаван 3 пъти. Процедурата е прекомерно скъпа, прекомерно комплицирана ", изясни министърът.

Водоземните уреди на ВиК за питейни битови води са 7 400 броя в цялата страна. 40%, или 960 броя, се употребяват без издадено позволение, което е проблем от 40-50 години. 60% нямат избрани санитарно-охранителни зони.

Той изиска законодателни промени, които да улеснят проццедурата по узаконяването, когато става въпрос за санитарно-охранителни зони.

" Ако се подведем по изявлението в Пловдив на прокуратурата, би трябвало да спрем водата на половин България. Не е редно. Не е едно да изкарваме тези шефове нарушители ", изясни Ревизоро.

Той още веднъж се възмути от показността на ареста на шефката на Басейнова дирекция - Пловдив. Цветелина Кънева е упрекната в занемареност.

" Защо беше тоя демонстративен арест? Тия хора с пушките се пазиха да не ги убие дамата с химикалката си ли? ", попита Ревизоро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР