Огромна част от работата за тази година по Плана за

...
Огромна част от работата за тази година по Плана за
Коментари Харесай

Експерти от ЕК: Огромна част от работата за тази година по ПВУ не е свършена

Огромна част от работата за тази година по Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/ не е свършена. Това стана ясно по време на проведения от Европейска комисия двудневен семинар „ България в Европейски Съюз през 2023 година – промени и битка с дезинформацията “, който се организира в Бургас. Той стартира през днешния ден с полемика на тематика „ Планът за възобновяване и резистентност на България- последващи стъпки “ .

Според специалистите от Европейска комисия някои от задачите в проекта са пропаднали , защото страната ни не е съумяла да свърши базови неща като вярното попълване на част от документите . Причината за това е, че някои министерство на процедура нямат потенциала да свършат тази работа .

По време на полемиката бе припомнено още, че ПВУ се извършва по Механизма за възобновяване и резистентност. Размерът е 672,5 милиарда евро , от които 312, 5 милиарда евро безплатни средства и 360 милиарда евро заеми по цени от 1018.

„ Европейска комисия желае да даде едни пари, ръководещите желаят да ги вземат, само че по средата има една работа, която би трябвало да се свърши. “

Участниците в семинара пожелаха триумф на новото държавно управление и допълниха, че следва да стане ясно каква ще е неговата визия визия за ПВУ – дали ще има нова или ще следва тази на служебния кабинет. Те припомниха, че България показа своя проект на 15 октомври 2021 година . В рамките на българския би трябвало да има девет заплащания , като сега сме още на второто поради забавяния. 

Планът има 4 стълба и 12 съставния елемент . Те би трябвало да бъдат за екологичен и дигитален преход, да подкрепя стопанската система, да основава устойчиви работни места.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР