Oгромна акула мако скочи на борда на риболовен кораб и

...
Oгромна акула мако скочи на борда на риболовен кораб и
Коментари Харесай

Рибари оцеляха като по чудо, след като акула скочи в лодката им

Oгромна акула мако скочи на борда на рибарски транспортен съд и уплаши група риболовци. Рибарите плавали на " Лейди Ан ", 12-метров транспортен съд, ръководен от Sea Ventures Charters от Монхеган, Мейн, Съединени американски щати през август, предава Metro.

Във видеозапис риболовците следят по какъв начин хваната акула мако скача и излиза от водата зад лодката. След няколко секунди обаче акулата настига лодката и скача непосредствено на палубата. Рибарите хукват по стълбата на палубата, до момента в който 7-метровата акула се мята на кораба.

" Преживяване, което се случва един път в живота! ", Sea Ventures Charters написа в обява във Фейсбук. " За благополучие никой на борда не пострада! "

Акулата е била измерена, маркирана и по-късно освободена, допълват от Sea Ventures Charters.



" Лейди Ан " постоянно извежда риболовци за маркиране на акули - развой, който включва хващане и освобождение на съществата за събиране на научни данни. От средата на юли до август " Лейди Ан " транспортира риболовци, които примамват хищниците, а по-късно ги залавят.

След това акулите се качват на борда, където се мерят, маркират и фотографират. Данните се изпращат на Националната стратегия за маркиране на хищници от типа Apex на Националния морски лов на риба.

Рибарите съумяват да маркират и измерят акулата, преди да я изкарат през транеца на лодката. По-рано същия ден риболовците на лодката уловили и маркирали две " красиви " сини акули, споделиха те.

По-рано това лято друга акула ужаси плажуващите на плажа Рокауей в Ню Йорк, когато изскочи от водата по сходен метод. Същата седмица плажът в Ню Йорк беше затворен за придвижване на акули.

Тази година броят на наблюденията и нападенията на акули се усили по цялото източно крайбрежие. Някои учени считат, че това може да е обвързвано с морската гореща вълна, която притегля повече риби за примамка по-близо до брега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР