Огромен тумор на шията бе отстранен успешно при сложна операция

...
Огромен тумор на шията бе отстранен успешно при сложна операция
Коментари Харесай

Пловдивски онкохирурзи отстраниха огромен тумор на шията

Огромен израстък на шията бе отхвърлен сполучливо при комплицирана интервенция от онкохирурзи на КОЦ Пловдив, оповестиха от здравното заведение. Злокачествената групировка е била 25-сантиметрова, а самата намеса - извънредно рискова,тъй като наоколо до тумора се намират огромни съдове, в това число и сънната артерия, а зоната е богато кръвоснабдена.
67-годишният пациент е имал групировката от 7-8 години. В началото е била дребна бучица, която от лятото почнала нападателно да нараства. Тогава мъжът потърсил помощ в профилираното лечебно заведение.

"Скенерът сподели, че съдовете могат да бъдат освободени и тогава преминахме към интервенция ", описа онкохирургът доктор Румен Тулев, който е направил интервенцията дружно с доктор Ваня Балева и анестезиолога доктор Евгений Динев. Д-р Тулев призна, че за 29-годишен стаж в КОЦ - Пловдив не си спомня да са имали пациент с толкоз огромна групировка на шията. Сложната интервенция е траяла над два часа. Предстои следващо лекуване с химио- или лъчетерапия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР