Огромен труд стои зад позитивните неща, които се случват у

...
Огромен труд стои зад позитивните неща, които се случват у
Коментари Харесай

Борисов иска от бизнеса да дава по-високи заплати 


Огромен труд стои зад позитивните неща, които се случват у нас. С това се похвали министър-председателят Бойко Борисов пред бизнес водачите. Под 7% е контрабандата на цигари у нас. По думите му милиарди пари, „черни пари“, са отивали в черната стопанска система от контрабандата. Борисов оцени, че битката с контрабандата на алкохол и горива върви добре, по тази причина има и повече доходи в хазната. „В борбата с контрабандата надделяхме“, регистрира Бойко Борисов, осведоми news.bg

200 милиона лв. по-малко доходи има в страната за два месеца служебно държавно управление. Двадесет страни в Европейски Съюз са след нас по асимилиране на еврофондове, похвали ни той и напомни времената, когато сме били последни по този индикатор. „Така се тричахме тогава като нация“, посочи министър председателят. Той захапа още веднъж инвестицията „Цанков камък“. Това е инвестиция, която се изплаща за 2000 години, изясни министър председателят. Три милиарда има заровени в АЕЦ „Белене“, напомни Борисов, като не пропусна да разяснява още веднъж и банкрута на КТБ.

Общо потъналите пари са над 6 милиарда лв.. Министър-председателят се размечта какво би направил за страната с тези средства. Според него слабостта на кабинета е течът на български фрагменти. Във връзка с това Борисов изиска от бизнеса да дава по-високи заплати. „Имаме неуместна обществена политика – плащаме за всичко и навсякъде“, разяснява Бойко Борисов и изрази задоволството си от върнатите в учебно заведение деца.

„В една страна всеки бранш е приоритет“, сподели още той. Колкото повече дава страната, толкоз повече се желало от ръководството. Борисов разяснява и носталгията по соца – тогава и убийствата били повече. Сега обаче, по думите му, би трябвало да създадем чувството у хората за правдивост.

„Зле сме, но какъв брой да сме зле“, пита се министър председателят. Разходил се по столичната „Витошка“ и било цялостно с хора, не могъл да се размине. Премиерът се оплака за понесените офанзиви за добросъседските връзки с Турция. Сега обаче имаме нулев мигрантски напън, напомни той. Борисов не е не запомнил и „маймунджулъците“ по изборите с тематиката мигранти. В момента с антитурска и антимигрантска изразителност се печелят избори, изясни Борисов, а обстановката, по думите му, по никакъв начин не е лесна.

Премиерът посочи, че влагаме в газопроводи и централи, тъй като където имало сходни обекти, нямало войни. „Не си мислете, че всичко е даденост и е елементарно, в случай че беше елементарно щеше да бъде направено“, сподели Бойко Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев уточни, че една от дилемите на ръководещите е да са гръмоотвод на публичния яд. Той похвали растежа на Брутният вътрешен продукт и експорта ни, който се е нараснал шест пъти в последните години. Подчерта и ниската безработица.

Да си водач значи да намираш цел, посочи Дончев. Той разяснява задачата на кабинета за понижаване на административната тежест. Похвали и напъните за връщане на децата в учебно заведение. Движим се на равнищата на нормалността, а не на високите цели, счита вицепремиерът и прикани да си слагаме високи цели. Тече тежка война на конкуренция на стопанска система и райони, по думите му. Той е обезпокоен от неналичието на фрагменти и демографската рецесия. Липсва ни чувството за споделена цел, уверен е Томислав Дончев. Той си пожелава напредък от 7-8%. Това въпреки всичко не е огромната ни цел.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР