Огромен пожар се е развихрил през последните 24 часа в

...
Огромен пожар се е развихрил през последните 24 часа в
Коментари Харесай

Външно: Има огромен пожар в западната част на Мауи, българите да избягват престоя на открито

Огромен пожар се е развихрил през последните 24 часа в западната част на остров Мауи, Хавай, като най-засегнат е градът Лахайна, оповестяват от Министерството на външните работи.

Силните ветрове са предизвикали и прекъсване на електрозахранването на хиляди семейства, като се е наложило и приземяване на хеликоптерите, употребявани за гасене на пожара.

Министерство на външните работи поучава българските жители да заобикалят нескончаем престой на открити места, афектирани от към момента дейния пожар, както през днешния ден, по този начин и през идващите дни. Изключително значимо е да следват инструкциите и рекомендациите на локалните управляващи, допълват от ведомството.

Към момента летището на остров Мауи работи без спиране, само че локалните управляващи молят към жителите да не пътуват до острова без наложителна причина. Над 4000 туристи изчакват да отпътуват от острова. Районът за евакуации се чака да бъде уголемен, ако пожарникарите не съумеят да овладеят стихията.

Горските пожари в американския щат Хавай, разпалвани от мощни ветрове, изгориха голям брой постройки, постановиха евакуация и предизвикаха спиране на електрозахранването на няколко места, осведоми Българска телеграфна агенция през вчерашния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР