Огромен облак от прах се е вдигнал в столичния район

...
Огромен облак от прах се е вдигнал в столичния район
Коментари Харесай

Институциите не знаят нищо за розово-червен облак от прах, обгърнал район Кремиковци

Огромен облак от прахуляк се е вдигнал в столичния регион " Кремиковци " на 24 септември, когато в България имаше доста мощен вятър. Жителите на квартала и на село Долни Богров настояват, че се е събрал розово-червен прахуляк, който прониквал на всички места.
Случвало се е различен път, само че този път беше по-голям и компактен, споделя жителка на Долни Богров. И се оплака, че никой в Столичен инспекторат не е вдигнал телефона.
Извършихме обстойна инспекция на хвостохранилището на някогашния комбинат " Кремиковци”, всичко работи обикновено, съобщи Александър Александров от РИОСВ-София пред Нова телевизия. Няма подаден до нас сигнал – нито на зеления телефон, нито по е-поща, добави Александров, който не разяснява за какво диспечерите на 112 не са предали сигнала. За подаден сигнал удостовери кметицата на " Кремиковци " Росица Стоянчева – подал го " жител ", който ѝ споделил за това. Стоянчева добави, че в кметството сигнал не бил подаден, тя самата също не видяла облака.
Има утайник при " Кремиковци ", от него, упорстват хората, живеещи в региона. Един от хората споделя, че откакто заводът не работи, в действителност не тече отпадъчна вода към мястото и всичко е изсъхнало, което допуска при поява на вятър да се подвига прахуляк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР