Огромен корупционен скандал се разрази в Словакия. Една от водещите

...
Огромен корупционен скандал се разрази в Словакия. Една от водещите
Коментари Харесай

Бомба от Словакия: титлата на Ел Маестро била купена?

Огромен корупционен скандал се развихри в Словакия. Една от водещите медии в страната - topky.sk, твърди, че полицията проверява дали Спартак (Търнава) не си е купил купата. Както е известно, треньор на първенците бе Нестор Ел Маестро, който е считан за сигурен нов ментор на ЦСКА-София.
Megaškandál v slovenskom futbale! https://t.co/znLIeGAWSc
— Topky (@TopkySK) June 4, 2018
Според topky.sk следствието касае разнищването на корупционна скица, в която са взели участие повече от едно лица, представляващи интерес за полицията. Медията се е добрала до част от текстовете в следствието, в които съответни имена не участват, само че наподобява, че въпросните обвинени са добре известни на управляващите поради " престъпната си активност в характерна област”.
Целта в този момент пред проверяващите е да бъдат открити документи или информатори, които да хвърлят повече светлина върху евентуалната незаконна скица.

От следствието излиза наяве, че всичко се прави по поръчка на авторитетен човек, който публично няма никаква роля в първенеца на Словакия.
„ След като този човек става част от въздействието върху мачовете и поради неговото минало, стартират позвънявания на играчи и им се оферират подкупи, с цел да играят по избран метод в съответни срещи”. По тази линия управляващите стигат до извода, че става дума за човек „ с позиции във футболните среди”.
За въпросния човек се твърди, че е имал среща с футболист на Ружомберок преди мач против Спартак Търнава. Той прилъгал играча, че желае да се срещне с него по отношение на „ футболна възможност”, а по-късно му предложил 5000 евро с съответни задачи за мача. Въпросният състезател, който към този момент е дал показани, изрично отказал да одобри офертата. Той обаче я повторил и даже заречен помощ с кариерата отсега нататък, като добавил, че отборът му по този начин или другояче няма късмет да завоюва, тъй като реферите към този момент били „ инструктирани”. Дори това не убедило футболиста да спомага, а от другата страна имало молба към него да не помни диалога.
Той обаче споделил всичко пред клуба и тима, а по-късно оттова уведомили и футболната федерация в Словакия. След това въпросът бил придвижен към Националната престъпна организация, откъдето започват огромното следствие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР