Огромен е дефицитът на лекарства, разреждащи кръвта на бременните жени,

...
Огромен е дефицитът на лекарства, разреждащи кръвта на бременните жени,
Коментари Харесай

Огромен дефицит на антитромботични препарати за бременни

Огромен е дефицитът на медикаменти, разреждащи кръвта на бременните дами, които имат тромбофилия, научи Sofia24.bg .

Проблемът не е от скоро, нормално тези медикаменти постоянно мъчно са се набавяли от нуждаещите се. По време на пандемията обаче търсенето на Фраксипарин, Клексан и други сходни медикаменти се ускори още повече, защото медикаментите се употребяват и при хора с коронавирус в някои случаи. 

Преминах през пъкъла поради коронавирус, а в този момент откакто се излекувах си поставям инжекции Фраксипарин, само че доста мъчно си ги набирам, разяснява пред медията ни жена, пострадала от създавала се обстановка.

Няма го по аптеките, сдобивам се с него доста мъчно, най-вече по интернет, заяви за Sofia24.bg жена, бременна в третия месец.

От Министерството на здравеопазването да провеждат Програма за навременното обезпечаване на хепарини за бременните дами с тромбофилия. Предложението е от Пациентски организации " Зедно с теб ".

Такава стратегия действаше преди време - препаратите се взимаха с рецепта и документ за генетично проучване, до 5 кутии месечно, и се отбелязваше строго какво количество е получено.

До Пациентски организации " Заедно с теб " до преди месец постъпваха единични сигнали за липса за антитромботични препарати (фраксипарин и клесан) от бременни дами с тромбофилия.

В последния месец ежедневно има запитвания за лекарства за бременните дами, нужни за спасяването на бременността. Някои пациентки оповестяват, че имат ресурси единствено за до седмица. Други съумяват да се снабдят от Турция и Гърция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР