Огромен брой хора се събраха за погребението на иранския генерал

...
Огромен брой хора се събраха за погребението на иранския генерал
Коментари Харесай

Хиляди се събраха на погребението на генерал Солеймани в Иран

Огромен брой хора се събраха за погребението на иранския военачалник Касем Солеймани в родния му град Керман. Тленните му остатъци бяха положени в елементарен войнишки гроб. В същото време Съединени американски щати отхвърлиха информацията, че ще изведат контингента си от Ирак. А Иран разгласи, че е подготвен с 13 разновидността за отговор на покушението на ген. Солеймани.

Огромен брой хора се включиха в траурното шествие, с цел да отдадат последна съвсем на военачалник Касем Солеймани. Процесията с тялото му мина по улиците на родния му Керман. Във втория ковчег са тленните остатъци на различен ирански генерал-майор, умрял по време на американската ракетна офанзива край летището в Багдад.

За малко спря на площада в града. Повечето хора бяха облечени в черно и водеха и децата си. Развяваха се ирански флагове, а множеството от присъстващите бяха безапелационни, че генералът, който към този момент назовават " страдалец ", би трябвало и ще бъде отмъстен.
 © БГНЕС
Междувременно Вашингтон отхвърли информацията, че изтегля военния си контингент от Ирак. По думите на министър на защитата Марк Еспър, такива проекти няма. Изказването му пристигна малко откакто в медиите се появи проектописмо на американското командване до иракските управляващи, в което се споделя, че стартира препозициониране на военнослужещите, за подготовка за овакантяване на страната. А иранският парламент одобри резолюция, с която дефинира Пентагона и американската войска като терористични организации. А Вашингтон отхвърли виза на министъра на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф за визитата в Ню Йорк за срещата на Организация на обединените нации по-късно тази седмица. Това е в прорез със съглашение, което подсигурява достъпа на непознати лица до централата на организацията. Действието беше наказано от Китай. Пекин изрази противоречие и с последните дейности на Съединени американски щати.
Гън Шуан, представител на министерството на външните работи на Китай: Последната военна случка на Съединените щати наруши съществени правила в интернационалните връзки, ескалира напрежението и стабилността в района. Китай постоянно се е противопоставял на използването на мощ в интернационалните връзки. Това значи, че няма различен излаз, а оказването на мощен напън в никакъв случай не е работела.
Германия разгласи, че ще предислоцира част от военнослужещите си от Ирак в Кувейт и Йордания. Но акцентира, че при потребност, още веднъж ще върне военните си инструктори.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР