Ограничителните мерки за борба с коронавируса в Германия може да

...
Ограничителните мерки за борба с коронавируса в Германия може да
Коментари Харесай

Министър смрази германците с прогнозата си за локдауна

Ограничителните ограничения за битка с ковид в Германия може да останат в действие чак до пролетта. Това съобщи през днешния ден немският министър на стопанската система, оповестява Българска телеграфна агенция.

"Очакват ни три-четири дълги зимни месеца ", сподели Петер Алтмайер в изявление за всекидневника "Велт ".

"Много ще зависи " от появяването на ваксина, само че е "възможно рестриктивните мерки да останат в действие и през първите месеци от 2021 година ", добави той.

Борила се до момента с пандемията може би по-добре от прилежащите страни, Германия обаче изпитва усложнения в опълчването против втората вълна от КОВИД-19 и реши в сряда да втвърди ограниченията против вируса.

Целта е да понижи още повече опциите за контакти до началото на януари, ограничавайки да вземем за пример до 5 броя на участниците в фамилни сбирки - като се изключи новогодишните празници.

Канцлерът Ангела Меркел изясни пред депутатите, че броят на новозаразените към момента е "твърде висок ", до момента в който "в някои прилежащи страни пада доста бързо ", без обаче да уточни тези страни.

Днес в Германия още веднъж са регистрирани над 21 000 случая за изтеклото денонощие, а броят на умрелите от през вчерашния ден е повишен с 379 и жертвите на ковид в страната са към този момент 15 965, сочат данни на института "Роберт Кох ", който следи обстановката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР