Ограничителните мерки поради пандемията на коронавируса в Русия ще могат

...
Ограничителните мерки поради пандемията на коронавируса в Русия ще могат
Коментари Харесай

Путин обещава, че 70 % от руснаците ще са ваксинирани до края на лятото

Ограничителните ограничения заради пандемията на ковид в Русия ще могат да бъдат отстранени до края на лятото, съобщи президентът Владимир Путин в края на март.
Според него това ще се случи, откакто 70% от пълнолетните руснаци бъдат имунизирани, заради което ще се образува групов имунитет. Ако настоящата скорост на имунизация се резервира, тази цифра може да бъде реализирана до края на лятото, сигурен е Путин.
Експертите се съмняват в действителността на тези планов, разяснява Би Би Си, представени от БГНЕС.
Не за първи път съветските управляващи обществено се пробват да изчислят времевата рамка за реализиране на стаден имунитет и въз основа на това градят оптимистични прогнози.
Например кметът на Москва Сергей Собянин през юли предходната година сподели, че няма да има втора вълна в Москва и при московчаните се е развил стаден имунитет, който разрешава без проблем облекчение на рестриктивните мерки.
Кметът твърдеше, че в съветската столица към 60% имат имунитет против ковид. В края на лятото Собянин съобщи, че коронавирусът ще бъде изцяло надвит в столицата след шест месеца.
Но в реалност обстановката се оказа по-лоша: през ноември московските управляващи още веднъж стегнаха рестриктивните мерки и втората вълна обхвана Москва и изключително районите, доста от които не бяха подготвени за това. През февруари към този момент имаше спад в заболеваемостта, който продължава и до през днешния ден, само че явно е прекомерно рано да се приказва за победа над заболяването.
Третата вълна на ковид, която към този момент отчасти стартира в Европа, към момента не е достигнала Русия. Вицепремиерът Татяна Голикова изясни неналичието на такава в Русия, в това число със заключванията, в които седят жителите на доста европейски страни. " Една от аргументите за това развиване е, че те бяха затворени за непрекъснато. Хората останаха у дома, не излизаха, те са стерилни във връзка с вируса. И щом излязат се заразяват ", сподели тя.
Очевидно Русия е избрала за себе си хибриден път, при който има слаби ограничавания, при които хората влизат в контакт с вируса, както и всеобщо имунизиране. Властите, съдейки по разнообразни изказвания, се надяват, че този път ще докара до развиване на стаден имунитет, който ще помогне за справяне с пандемията.
Стадният имунитет е непряка отбрана против инфекциозно заболяване, която поражда вследствие на имунизация или вследствие на предходна зараза, цитира съветската работа на Би Би Си казаното на уеб страницата на СЗО.
Организацията акцентира, че стадният имунитет против COVID-19 би трябвало да бъде обезпечен посредством отбрана на хората посредством имунизация, а не посредством излагането им на ковид.
Опитите за реализиране на стаден имунитет посредством излагане на хората на вируса са неетични, сподели СЗО. Учените се съмняват в тяхната успеваемост от научна позиция.
 
Всичко за кронавируса следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР