Ограниченията за преразход от правителствата на ЕС трябва да останат

...
Ограниченията за преразход от правителствата на ЕС трябва да останат
Коментари Харесай

Европейската комисия иска правилата за дефицит да не действат до 2023 година

Ограниченията за преразход от държавните управления на Европейски Съюз би трябвало да останат прекратени до края на 2022 година Това се постанова поради пандемията от , която към момента задушава стопанската система, предложи Европейската комисия в сряда.
Изпълнителната власт на Европейски Съюз спря разпоредбите преди година, защото съюзът потъна в най-дълбоката си криза след Втората международна война, напомня Агенция Франс Прес. Това разреши на страните да обезпечат средства за поддръжка на стопанските системи си и да оказват помощ на фирмите да оцелеят в пандемията, напомня БГНЕС.
 Глас от ЕЦБ: Европейската стопанска система няма да се възвърне изцяло до края на 2022г. Глас от ЕЦБ: Европейската стопанска система няма да се възвърне изцяло до края на 2022г.
Икономиката на Европейския съюз е към момента " много под равнищата " от преди коронавирусната рецесия, като данните демонстрират, че тя няма да се въ...
Еврокомисарят Валдис Домбровскис съобщи, че въз основа на настоящите прогнози отсрочката би трябвало да " остане дейна през 2022 година и да бъде деактивирана през 2023 година ", когато европейската стопанска система би трябвало да се върне към здравото си състояние отпреди рецесията.
Идеята ще би трябвало да бъде утвърдена от страните-членки на Европейски Съюз и комисията може да се изправи пред тежки въпроси от по този начин наречените спестовни страни - по-богати членове като Холандия и Дания, които са внимателни да разрешат огромните разноски да продължат по-дълго от нужното. Паоло Джентилони, еврокомисар по стопанската система, аргументира, че пандемията към момента предизвиква болежка на европейската стопанска система и че " за 2022 година е ясно, че фискалната поддръжка към момента ще е нужна “. " По-добре да сбъркате, правейки нещо прекалено много, в сравнение с прекомерно малко ", добави Джентилони, някогашен италиански министър председател.
Известни като Пакт за непоклатимост и напредък, разпоредбите лимитират дефицитните разноски до три % от цялата стопанска система и дълг до 60 %. Правилата постоянно се нарушават и страните рискуват наказания за игнорирането им, макар че нито едно държавно управление в никакъв случай не е било глобено.
Ограничението на дълга е изключително превишено от няколко страни, като италианският дълг да вземем за пример доближава зашеметяващите 155,6% от стопанската система. Вместо това пактът упълномощава основно изпълнителната власт на Европейски Съюз и колегите-членки да наблюдават деликатно по какъв начин националните държавни управления ръководят своите бюджети.
 Европа ще даде още 4.9 милиарда евро за битка с ковид Европа ще даде още 4.9 милиарда евро за битка с ковид
6,15 милиарда евро са мобилизирани на днешната международна среща на върха " Световна цел: Обединени за нашето бъдеще " за развиването на ваксина...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР