Ограниченията по време на коронавирусната пандемия направиха така, че за

...
Ограниченията по време на коронавирусната пандемия направиха така, че за
Коментари Харесай

Българите изкупиха скъпите билети за екзотични топли дестинации за празниците

Ограниченията по време на коронавирусната пандемия направиха по този начин, че за туристи бяха отворени единствено считаните за първокласни дестинации и по тях потеглиха и хора, в чиито проекти до тогава те не бяха влизали. Тази инерция от първите месеци на 2021 година се придвижва и през 2023 година, сочат данните на туроператорите, съобщи Дневник.

В същото време, въпреки и възвърнали се на дневен ред, автобусните екскурзии към момента не са най-популярното нещо поради обстоятелството, че вирусът е към момента тук и хората избират по-малко да са затворени в едно помещение с други, избирайки самолетни пътешествия.

Отпадането на рестриктивните мерки още веднъж прави допустимо планирането за повече месеци напред, което към този момент е понапълнило много чартъри до далечни дестинации.

Колкото по-далече, толкоз по-добре

Възходът на наричаните екзотични дестинации бе в разгара на пандемията. Сега към този момент има чартъри за Мавриций, Занзибар, Карибите, Виетнам и Тайланд, а преди COVID-19 това бе безусловно немислимо, разяснява пред " Дневник " Петър Стоянов, управител на туроператора " Луксутур ". " Преди пращахме групички по двайсетина индивида и отново бяха скъпи и не толкоз известни тези дестинации, а по-скоро за хора, които обикалят и имат благоприятни условия. "

COVID-19 ги отприщи и сега те са в нечовечен напредък.

Казва, че сега главно се търсят такива пътувания, към които може да се прибавят Тунис и Египет, припознавани от някои туристи като такива, като в същото време те са много по-евтини. Според него ползата към такива далечни пътувания през идните зимни месеци е доста по-голям, в сравнение с към пътешествия в Европа. Допълва, че това се случва, в случай че към този момент няма ограничавания и целият свят е отворен за туризъм.

За " отприщването " на тези дестинации принос имат и цените, които в разгара на пандемията от равнища по 2-3 хиляди евро на човек падат с 60-70%. Това ги направи вероятни и за хора, които преди този момент не са можели да си ги разрешат. С идването на високата инфлацията потребителите също не гледат на тях като толкоз недостъпни.

" Реално междинната цена за едно такова пътешестване е 2-3 хиляди лева С тази сума може да се купи лятна отмора в прекрасен хотел в Турция или Гърция и също да се отиде на Малдивите или Занзибар. Разликата не е толкоз колосална колкото беше преди COVID-19 ", отбелязва Стоянов.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР